Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανέκδοτο η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αδύναμους με... αποδείξεις

Παρασκήνιο Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Kατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ... ψέλλισε πως αποτελεί ανέκδοτο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των αδύναμων.

Η πραγματικότητα πάντα έρχεται με βίαιο τρόπο για να... θάψει κάθε ψέμα και αυτό δεν φαίνεται να το έχουν υπόψιν τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πεπραγμένα τους αποδεικνύουν πώς κάθε τους κίνηση ζημίωσε πρώτα απ΄ όλα τους αδύναμους. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την εμμονή στον κρατισμό, ουσιαστικά ευνοεί την υπερχρέωση των πολιτών, υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων χρεοκοπημένων γενεών. Ποτέ δεν αντέδρασε το κόμμα αυτό, όταν κατά το παρελθόν δανειζόμασταν για να βγαίνουν στη σύνταξη 45άρηδες. Περισσότερο κράτος σημαίνει μεγαλύτερη διαφθορά. Τα δανεικά επί ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του ΄80, πυροδότησαν την έκρηξη των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να είναι μη διαχειρίσιμη. Κανείς δεν τολμούσε να λάβει ακραία μέτρα για να ελεγχθεί το χρέος, καθώς το... πουλάκι είχε πετάξει. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να διαμαρτύρεται γιατί δεν πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις κατά του ξεχαρβαλώματος του κράτους, αλλά, αντιθέτως, ζητούσε ακόμη μεγαλύτερο ξεχαρβάλωμα με διορισμούς, κρατικοποιήσεις κλπ.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν με τους... αδύναμους, όταν με τις ανοησίες της "περήφανης" διαπραγμάτευσης έστελνε στις ουρές των ΑΤΜ ανήμπορα γεροντάκια για να πάρουν τα 60 ευρώ που δικαιούνταν ημερησίως και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μη βρουν στους λογαριασμούς τους λεφτά, αν συνεχιζόταν η... ανοησία των Τσίπρα-Καμμένου-Βαρουφάκη.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν με τους... αδύναμους, όταν ισοπέδωνε το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο είχε τοποθετηθεί μέρος των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή του συνόλου του Ελληνικού λαού που επηρεάζεται άμεσα η ζωή του σε επίπεδο συντάξεων και παροχών υγείας. Τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν μετοχές στις τράπεζες, οι οποίες εξαϋλώθηκαν. Αφού η εγκληματίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισοπέδωσαν το ασφαλιστικό σύστημα, στη συνέχεια έστειλαν τον λογαριασμό στους αδύναμους, επιβάλλοντας περικοπές εισοδημάτων και φόρους για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Αν δεν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε το τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε και τη συνέχεια δεν μπορούμε να την περιγράψουμε, γιατί το πιθανότερο είναι οι οικονομικά αμαθείς να μας ζητήσουν και τον... λόγο!
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους... αδύναμους το 2015, όταν νομοθετούσε για την έλευση των funds, που θα μπορούσαν να αγοράσουν δάνεια σε χαμηλές τιμές, αποκτώντας τις υποθήκες που είχαν εγγραφεί επί της πρώτης κατοικίας, του οικοπέδου ή του χωραφιού.
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους... αδύναμους το 2017, όταν έφερε νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο οποίος συνοδευόταν από ειδική διάταξη για αυτεπάγγελτη δίωξη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όσων παρεμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς!
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους... αδύναμους, όταν με το Νόμο Κατρούγκαλου επιβλήθηκαν 20 μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις ή με την κατάργηση παροχών.
  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους... αδύναμους, όταν κατάργησε τα 5 ευρώ μιας επίσκεψης σε κρατικό νοσοκομείο (το... πεντάευρο του Άδωνι, όπως μας έλεγαν) και επέβαλε αύξηση του ποσοστού κρατήσεων για την εισφορά υγείας από το 4% στο 6%. Δηλαδή, ένας συνταξιούχος των 600 ευρώ, ενώ είχε μηνιαίες κρατήσεις 24 ευρώ, με τη... φιλολαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωνε 36 ευρώ. Δηλαδή, επιπλέον 12 ευρώ μηνιαίως τουτέστιν 144 ευρώ ετησίως. Έτσι, η κατάργηση του "Αδωνικού πεντάευρου", αντικαταστάθηκε από... 29 πεντάευρα, ήτοι 29 επισκέψεις ετησίως σε νοσοκομείο!!! Όλα στο όνομα των αδύναμων!
  8. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισοπέδωσε τη μικρομεσαία τάξη με τους φόρους, καθιστώντας και αυτούς αδύναμους, τους οποίους ξεζούμιζε κάθε χρόνο με την απίστευτη φορολογία και την αυξημένη προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά.
  9. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους... αδύναμους, όταν η πλήρης διάλυση και ανυποληψία της Ελληνικής οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα το ξεπούλημα "μπιρ παρά" των ακινήτων της φτωχολογιάς. Ας ανατρέξουν κάποιοι να δουν πόσο πωλούνταν γκαρσονιέρες, δυάρια και τριάρια στην Κυψέλη, στα Πατήσια, Με 4.000, 5.000 και 10.000 ευρώ αγόραζε κάποιος... αδύναμος την γκαρσονιέρα ή το δυάρι του... καπιταλιστή, που έψαχνε να βρει λεφτά για να πληρώσει τα δάνεια που θα... χάριζε ο Τσίπρας με τη "Σεισάχθεια".

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αδύναμους, τους οποίους... υπερασπίζεται. Το μεγαλύτερο πολιτικό ανέκδοτο της μεταπολίτευσης και συνάμα το κορυφαίο πολιτικό παρατράγουδο είναι ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τις κατηγορίες κατά της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι με τους ισχυρούς, ας λάβουμε υπόψιν τις αυξήσεις που δόθηκαν στους συνταξιούχους, τη μείωση φόρων που αυξάνει το εισόδημα για τους δημοσίους υπαλλήλους, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τις ειδικές αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και πολλών άλλων φόρων. Για να μην πούμε για τα νοσοκομεία, την παιδεία, το Κράτος και όλα τα άλλα που ξεχαρβάλωσαν.

Η μόνη περίπτωση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στους... αδύναμους ήταν όταν ψήφισε το νόμο για την αποφυλάκιση χιλιάδων "αδύναμων" που του έδωσαν σταλινικά ποσοστά στις φυλακές, στις εκλογές του 2015 και του 2019! Μπροστά στην αποφυλάκιση κάποιων απατεώνων, ο ΣΥΡΙΖΑ βόλεψε και χιλιάδες "αδύναμους", πολλοί εκ των οποίων από τότε έως σήμερα κάνουν δύσκολη τη ζωή αδύναμων συμπολιτών μας, με τις αξιόποινες πράξεις τους. Καλό είναι εκεί στην Κουμουνδούρου να κάνουν... τουμπεκί, όταν συνθηματολογούν και εκστομίζουν φανφάρες, γιατί η ίδια η πραγματικότητα έρχεται και τους μετατρέπει σε πραγματικό ανέκδοτο, που σκορπάει άφθονο γέλιο. Αν και κατά βάθος, αυτό το κόμμα συνιστά μια απέραντη θλίψη...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...