Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανοίγει μεν η διαφορά αυξάνεται όμως η ανησυχία για χαλαρή ψήφο, «καπάρωσε» το 10% το ΠΑΣΟΚ και το σενάριο «αγρανάπαυσης» του Αλέξη Τσίπρα

Παρασκήνιο

Έξη και σήμερα για να δούμε εάν τελικά την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε Κυβέρνηση- γιατί τον νικητή ήδη τον γνωρίζουμε. Είναι τόσο ισχυρό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που μόνον ένας… πυρηνικός πόλεμος (θεός φυλάξει) θα μπορούσε να το ανατρέψει. Από εκεί και πέρα βεβαίως, εμείς θα επιμείνουμε πως μέχρι και το τελευταίο «δευτερόλεπτο» του… ματς, τα κομματικά στελέχη, βουλευτές, υποψήφιοι και όλοι οι «γαλάζιοι» παράγοντες οφείλουν να βρίσκονται στον δρόμο και να μην εφησυχάζουν. 
Να το κάνουν όπως ο αεικίνητος Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έχει αφήσει, πόλη, χωριό ή λαγκάδι να μην έχει επισκεφθεί, επισείοντας παντού τον, αντικειμενικά, υπαρκτό κίνδυνο ενός «μπερδεμένου» εκλογικού αποτελέσματος λόγω της «χαλαρότητας».   
Γιατί μπορεί μεν η πρωτιά να έχει κριθεί, η επίλυση όμως της «άσκησης» της Αυτοδυναμίας, εάν η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ κατακτήσει ένα πολύ ισχυρό ποσοστό την Κυριακή θα είναι δύσκολη.

@ Σε ότι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 34% - 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27% - 29% ενώ το ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν πως έχει «καπαρώσει» το 10% και κινείται τις τελευταίες μέρες περαιτέρω ανοδικά. Σε ότι έχει να κάνει με την μάχη του ορίου του 3% όπως μας επεσήμανε έμπειρος εκλογολόγος, περισσότερο κινδυνεύει με «υποβιβασμό» ο Βαρουφάκης, παρά ο Βελόπουλος που παραμένει πολύ δυνατός στην Μακεδονία. Κάποιοι νομοί της οποίας συνεχίζουν παράλληλα να προκαλούν δυνατό «πονοκέφαλο» στους επιτελείς της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.

@ Στην Κουμουνδούρου, φαίνεται πως το έχουν πάρει οριστικά απόφαση πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και αυτή την φορά θα ηττηθούν καθαρά από τον Μητσοτάκη και ήδη ετοιμάζονται για την διαχείριση της, πολύ δύσκολης, επόμενης μέρας για το κόμμα της Αριστεράς. Όπως μαθαίνουμε πάντως ο Τσίπρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος στο στενό του περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας μονότονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υπομετράται» στις δημοσκοπήσεις και πως ακόμη και εάν χάσει από τον Μητσοτάκη, η διαφορά θα είναι τέτοια που κανείς δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει. 
Επίσης έχει και ένα σημειολογικό (αλλά και πολιτικό) ενδιαφέρον, πως τις τελευταίες βδομάδες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκόψει τα πολλά «πάρε δώσε» με γνωστούς κομματικούς… ινστρούχτορες του παρελθόντος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και συνομιλεί με έναν διαφορετικό κύκλο ανθρώπων. Που προφανώς θα αποτελούν και τους «πρωταγωνιστές» της επόμενης μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο Τσίπρα τα καταφέρει και επιβιώσει μετά την νέα ήττα.         

@ Υπάρχει πάντως και ένα δεύτερο (υπαρκτό) σενάριο για το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα αφού εάν η διαφαινόμενη εκλογική τελικά αποδειχθεί συντριβή, θα προκαλέσει από μόνη της εξελίξεις και θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η οποία θα ζητήσει ευθύνες και βεβαίως την παραίτησή του.
Δεν αποκλείεται στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει την τακτική της λεγόμενης «αγρανάπαυσης» που έχει εμπνευστεί ο Φλαμπουράρης.
Το σενάριο αυτό προβλέπει την παραίτηση από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από ένα διάστημα όταν το κόμμα μπαχαλοποιηθεί να επιστρέψει ως… σωτήρας.
Βέβαια στην πολιτική δεν ισχύουν οι κανόνες της γεωπονικής και όταν απομακρυνθείς από την καρέκλα του αρχηγού χάνεσαι για πάντα.

@ Αληθεύει ότι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, που οι κακές γλώσσες λένε πως τελεί υπό την «προστασία» γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα, λέει σε ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος της, ότι ο λόγος που είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν ήταν επειδή είχε διαφωνήσει με τα μνημόνια; Κάτι που βέβαια και δεν ισχύει.

@ Για μετά τις εκλογές, πιθανώς και της 2ας Ιουλίου μετατίθενται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση δύο τηλεοπτικών σταθμών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι οι αγοραστές προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο, που προφανώς επιθυμούν ισχυρά «εργαλεία» ασκήσεις πιέσεων ενόψει της μοιρασιάς της πίτας που θα υπάρξει μετά τις εκλογές. 

@ Στα... κάγκελα έχουν ανέβει χιλιάδες ιδιοκτήτες που κατέχουν εκτάσεις άνω των 4 στρεμμάτων, οι οποίες δεν έχουν πρόσοψη σε «αναγνωρισμένο δρόμο», όπως αναφέρει η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με διάφορα ημίμετρα και... καλαμπούρια, η κυβέρνηση υπόσχεται οριστική λύση μετά τις εκλογές. Ωστόσο, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτησίες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, για κάποιους εκ των οποίων θα μπορούσε να αποτελούσε λόγο για να καταψηφίσουν την κυβέρνηση την ερχόμενη Κυριακή. 

@ Με «όπλο» το υψηλό επίπεδο ενήμερων δανείων, η Optima Bank ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα της, το οποίο δεν είναι άλλο από την προετοιμασία για την είσοδο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τράπεζα ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, μπήκε στην πανδημία με 5 καταστήματα και τώρα έχει 14, ενώ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης πελατών. 

@ Σε «Προϊόν της Χρονιάς 2023» στην Κατηγορία Τραπεζικά Προγράμματα Πιστότητας αναδείχθηκε η εφαρμογή του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus App της Alpha Bank. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Circana σε δείγμα 3.200 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα. Το Bonus app απέσπασε τη μεγαλύτερη βαθμολογία για την καινοτομία του, την προσέλκυση και την αγοραστική πρόθεση των καταναλωτών, καθώς και την ένταξη νέων λειτουργιών όπως τα e-coupons, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να επωφεληθεί από τις προσφορές των συνεργατών της τράπεζας, όπου εξαργυρώνονται οι πόντοι.

@ Η συμμετοχή της Intrakat στην κοινοπραξία με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (τμήμα Χερσόνησος-Μάλια-Νεάπολη), αλλά και η σύμπραξη της με την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για την κατασκευή του τμήματος Καλαμάτας-Πύλου-Μεθώνης, ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της κατασκευαστικής εταιρείας των επιχειρηματιών Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 276,8 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 239,2 εκατ. ευρώ. Τα δύο νέα έργα ΣΔΙΤ καταδεικνύουν τη δυναμική συμβολή του Ομίλου Intrakat στην αναπτυξιακή εθνική στρατηγική, με την κατασκευή κρίσιμων υποδομών. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...