Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποπομπής Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ατζέντα του σχετίζεται με την αυριανή εκδήλωση της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Στον απόηχο των μαζικών αντιδράσεων στελεχών αναφορικά με την ιδεολογική μετάλλαξη, αλλά και τις δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα, η επαναξιολόγηση της υποψηφιότητάς του θεωρείται σχεδόν δεδομένη, χωρίς να αποκλείεται και η έξοδός του από την ευρωλίστα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Κουμουνδούρου θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του γνωστού δημοσιογράφου, όπως διαφάνηκε και από την σημερινή τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά.

Μιλώντας στο OPEN, η κυρία Κεχαγιά ανέφερε πως «αυτοί που τολμούν κι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα δικαιωματικά, νομίζω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά ή θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα» και συνέχισε, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τις γυναίκες; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθιέρωσε την ποσόστωση 50% όχι μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο που θα δούμε, αλλά σε όλα του τα όργανα. Αν ο πρόεδρος είναι άνδρας, ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι γυναίκα. Αν η γραμματέας είναι γυναίκα, ο αναπληρωτής πρέπει να είναι άνδρας και ούτω καθεξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της βίας εναντίον των γυναικών;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: «Για την Κυβέρνηση η δημόσια υγεία είναι περιττό βάρος, για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση»

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφτηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. «Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία αποτελεί ένα βάρος από το οποίο...

Η πολιτική σταθερότητα και οι «χρυσές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολάκη στον Μητσοτάκη

Η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει από το 2019 στην Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον έως το 2027, είναι προϊόν της συριζαίικης διακυβέρνησης και της εγκαθίδρυσης ενός μο...

Φόρτωση άρθρων...