Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για την αποφυλάκισή της

Λίγες ώρες έμειναν πλέον για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, η οποία βρίσκεται στις φυλακές του Χάρεν για το Qatar Gate πάνω από 4 μήνες

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή από τις φυλακές των Βρυξελλών. Το μόνο εμπόδιο στην αποφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ήταν να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει νωρίτερα το απόγευμα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος «θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Ο δικηγόρος είχε συμπληρώσει πως «είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα».

Φαίνεται λοιπόν πως οι προσπάθειες απέδωσαν και έτσι αύριο το πρωί, στις 11 ώρα Βελγίου (12 ώρα Ελλάδος) η Εύα Καϊλή θα περάσει την πόρτα της φυλακής στην οποία ήταν κρατούμενη για τέσσερις μήνες.

Η Εύα Καϊλή αναμένοντας την αποφυλάκισή της είχε δηλώσει πως «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».

Όπως είναι γνωστό η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το που γυρίσει σπίτι και βάλει το βραχιολάκιθα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν θα πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος, να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Επίσης, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή διαδίκτυο εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών Αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επίσης, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Φόρτωση άρθρων...