Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ασημακοπούλου: Δικαίωμα των Ευρωπαίων να λέμε «Kαλά Χριστούγεννα»

Το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα» υπερασπίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο, με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση μιας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις οδηγώντας τελικά στην απόσυρσή του.

Σε παρέμβασή της κατά την συζήτηση για την «συμπεριληπτική γλώσσα στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» της αρμόδιας Επιτρόπου, την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της χριστιανικής παράδοσης, στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τέτοια ατοπήματα αποδυναμώνουν τον κοινό αγώνα των κρατών-μελών, για προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή «Ένωση Ισότητας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...