Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι 234 νέοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ – Όλα τα ονόματα

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην επικράτεια είναι ανανεωμένα κατά 63% σε σχέση με εκείνα του 2019. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Παρασκήνιο

Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών το πράσινο επιτελείο κινείται με πυρετώδεις ρυθμούς για την προεκλογική προετοιμασία, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Στόχος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, η επίτευξη ενός ισχυρού διψήφιου ποσοστού που αφενός θα αποτελέσει το σήμα επανεκκίνησης σε μια διαδικασία μετάβασης του ΠΑΣΟΚ προς ένα κόμμα, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει ξανά, αφετέρου θα της δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί με «άλλον αέρα» τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Του Χρήστου Δ. Δρούζια

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιστρατεύει όλα τα «όπλα» του για να πείσει όσο περισσότερους πολίτες μπορεί.

Έτσι, εκτός από τις προγραμματικές του θέσεις και τα διλλήματα στη μάχη των εκλογών ρίχνει και το βαρύ πυροβολικό, που δεν είναι άλλο από τους υποψήφιους βουλευτές.

Στα ψηφοδέλτια που συμπυκνώνουν εμπειρία και φρεσκάδα υπάρχουν πολλά καταξιωµένα πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες και στο επαγγελµατικό - επιστηµονικό τους πεδίο, Αυτοδιοικητικοί, επιμελητηριακοί, νέοι και κεντρώοι, πολλοί 30αρηδες και 40αρηδες, ενώ μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι και η  εκπροσώπων του ωραίου φύλλου,  γεγονός το οποίο απηχεί την στάση της Χαριλάου Τρικούπη για περισσότερες γυναίκες στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην επικράτεια είναι ανανεωμένα κατά 63% σε σχέση με εκείνα του 2019. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Πολλοί εξ αυτών δοκιμάζουν πλέον για πρώτη φορά την τύχη τους ως υποψήφιοι βουλευτές, με την φιλοδοξία της Χαριλάου Τρικούπη να είναι η προσέκλυση ψηφοφόρων εκτός των κομματικών τειχών.

Το «Κάρφι» παρουσίασε το νέο αίμα στα ψηφοδέλτια τους ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τους υποψηφίους που διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α΄ Αθήνας: Την μάχη των εκλογών για πρώτη φορά θα δώσουν η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του επί σειρά ετών δημάρχου της Αθήνας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπέη, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Γιάνναρος, γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Γρηγόρη Γιάνναρου, η Πόπη Γιαννοπούλου, η δημοσιογράφος Ράνια Αγγελίδου,  η Ζαχαρούλα Μουγκριώτη – Αγρογιάννη,  η Κέλλυ Σταμούλη, κόρη του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νομάρχη, Γιάννη Σταμούλη και η μεταφράστρια Κατερίνα Χριστοδούλου.

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Στον εκλογικό στίβο έχουν ήδη μπει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Έφη Χαλάτση, ο δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος, ο οικονομολόγος και συνδικαλιστής Γιάννης Πούπκος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, η Γεωργία Λιούλια - Σίσκου, η Όλγα Καρδακάρη, η Ρένα Καρανικολάου και ο Ανδρέας Βαγγελάτος.

Νότιος Τομέας Αθηνών: Την παρθενική» τους εμφάνιση ως υποψήφιοι κάνουν ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο εκπαιδευτικός – ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Άρης Τσαμπίρας, η Ζωή Νασικα, ο εκπαιδευτικός Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο ηθοποιός Νικήτας Αναστόπουλος, η Μαρία Πίττα, ο οικονομολόγος Πολύδωρος Συρίγος και ο Κώστας Τερζίδης.

Δυτικός Τομέας Αθηνών: Την μάχη του σταυρού θα δώσουν ο γιατρός Θανάσης Βαθειώτης, ο Πολιτικός Μηχανικός Ηρακλής Δρούλιας, ο δικηγόρος Διονύσης Πάτρας, η φιλόλογος Ελευθερία Τζωρτζάτου, η Μαρία Δημητρίου, ο Σπύρος Αντωνίου, ο Θανάσης Βασιλείου και η Ελένη Παύλου.

Ανατολική Αττική: Δυνατό χαρτί του ψηφοδελτίου αποτελεί αναμφίβολα ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την έδρα. Από εκεί και πέρα, την εκλογική μάχη θα δώσουν μαζί του ο ανδρουλακικός Γιάννης Σμέρος, η επιχειρηματίας Έρση Κόκκοτα, η δικηγόρος Σοφία Κατσίγιαννη, ο οικονομολόγος Χρήστος Ξενοκώστας, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Λάζαρος Καραούλης, ο γιατρός Μύρων Τσαγκαράκης και η λογίστρια Παναγιώτα Σαββίδη.

Δυτική Αττική: Ως υποψήφιοι κατέρχονται η Κυριακή Περουκίδου και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κυριάκος Χατζηλέρης.

Α΄ Πειραιά: Εκτός από τη στενή συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μάρα Κουκουδάκη, νέο αίμα στο ψηφοδέλτιο είναι και η Δέσποινα Μπιστινα.

Β’ Πειραιά: Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν ο δικηγόρος Χρήστος Σαλελές, η υπαίθρια έμπορος Μαρία Γιαννακάκη, ο Σόλων Κατσίβελας, η Αγγελική Πάνα, η τραπεζική υπάλληλος Ελίνα Βερυκάκη, η Κυριακή Παπαδάκη, ο Δημήτρης Τζεφριός και ο Θεόδωρος Τερζής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α΄ Θεσσαλονίκης: Την εκλογική μάχη θα δώσουν η Αρχιτέκτων Μηχανικός Δήμητρα Αγκαθίδου, η Χρυσή Γκαβανίδου, η γιατρός Πέννυ Δαλαμπούρα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, η ειδική παιδαγωγός, Νάνσυ Παπαδάτου, ο Νίκος Μπιλίκας, ο δικηγόρος Γιώργος Πινακίδης και ο γιατρός Θωμάς Παπαδόπουλος.

Β΄ Θεσσαλονίκης: Για πρώτη φορά κατεβαίνουν ως υποψήφιοι η Μαρία – Πλουσία Ευθυμιάδου, ο Θανάσης Γλαβίνας, ο νέος γεωργός Γιάννης Μπατζαρακίδης, ο τραπεζικός υπάλληλος Μιχάλης Πάππου και ο Δημήτρης Στοϊτσας.

Ημαθία: Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν η οικονομολόγος Ολυμπία Αποστόλου, ο Αθανάσιος Δέλλας, η έμπορος οικοδομικών υλικών Σοφία Πάσχου και ο λογιστής Νίκος Τσιαμήτρος.

Κιλκίς: Τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο είναι η ελεύθερη επαγγελματίας Αναστασία Ντάση – Χαρτοματσίδου, η δικηγόρος Κυριακή Τομπουλίδου και η δημοσιογράφος Κωνστάντια Χαραλαμπίδου.

Πέλλα: Στην εκλογική λίστα βρίσκονται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Άλκης Νουσηκύρου, ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης και ο έμπορος, παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας Απόστολος Τσαλταφερίδης.

Πιερία: Πρώτη φορά σταυρό διεκδικούν η Ελένη Γεωργούλη, ο γιατρός Κώστας Κουτρουπάς και ο οδοντίατρος Ανδρέας Παγουράς.

Σέρρες: Την εκλογή τους θα διεκδικήσουν ο δικηγόρος Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Ευάγγελος Παπάζογλου, η Ευδοξία Καλπατσινίδου και η Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κατερίνα Σιαννη.

Χαλκιδική: Τα πρόσωπα που δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους ως υποψήφιοι είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας Αναστάσιος Κανέλης, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Μάντσιος και η Βαρβάρα Ταρκάση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Δράμα: Στο παιχνίδι της λαϊκής ετυμηγορίας έχουν εισέλθει η καθηγήτρια αγγλικών Μαρία Βαμβακίδου, ο οδοντίατρος Δαμιανός Καγκελίδης και ο εκπαιδευτικός Ανέστης Τερζής.

Έβρος: Τη εκλογική μάχη θα δώσει το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και γεωπόνος Σταύρος Βαβίας. Στη λίστα βρίσκονται επίσης τα ονόματα του Στράτου Γρηγόραινα, της Δροσιάς Μουλατζίδου και της Έφης Μπιλιμπίνη – Βραδέλη.

Καβάλα: Ως νέοι υποψήφιοι κατέρχονται ο Χρήστος Καϊνταζόπουλος, η συγγραφέας – ποιήτρια Σοφία Μαρτίδου, ο δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς, ο Ιωάννης Πλαφαδέλης και η δημοτική υπάλληλος Ευστρατία Χριστοδούλου.

Ξάνθη: Tην εκλογική μάχη για πρώτη φορά θα δώσουν ο οινοποιός Οδυσσέας Βουρβουκέλης, η οικονομολόγος Ντελή Ιμπραήμ - Μπερήμ και η ελεύθερη επαγγελματίας Ερσαϊα Παρχαρίδου.

Ροδόπη: Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν η καθηγήτρια Μουσταφά Ογλού Σιμπέλ και η ιδιωτική υπάλληλος Ευαγγελία Μουτουσίδου.

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοζάνη: Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν η δικηγόρος Παναγιώτα Καμαριάδου, ο υπάλληλος της ΔΕΗ Ισαάκ Νικολαϊδης, η Ελένη Τσιρνάρη και ο ελεύθερος επαγγελματίας Γιώργος Φτάκας.

Φλώρινα: Στον εκλογικό στίβο έχουν ήδη μπει ο Αριστοτέλης Γεωργιάδης, η αγρότισσα Διαμαντούλα Κρητικού και ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Λάζαρος Λαβασίδης.

Τη μάχη του σταυρού στα Γραβενά θα δώσει για πρώτη φορά ο Πολιτικός Μηχανικός Γιάννης Στούπας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Άρτα: Νέοι υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο είναι η φαρμακοποιός Χριστίνα Μαρέτη και η δικηγόρος Κατερίνα Ρίζου.

Θεσπρωτία: Στον εκλογικό στίβο έχουν μπει η ελεύθερη επαγγελματίας Αγγελική Μέμμου και η γιατρός Μάγδα Τάτση.

Ιωάννινα: Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν η αθλήτρια Ανθή Λιάγκου, η δικηγόρος Ευαγγελία Μήτσιου, ο Δημήτρης Δημητρίου, η Ντίνα Μπακόλα και ο Ουρολόγος Γιάννης Τσίμαρης.

Πρέβεζα: Τη μάχη των εκλογών δίνουν ήδη το στέλεχος της νέας γενιάς Παύλος Φραγκούλης, ο Γιώργος Δημητρίου και η επιχειρηματίας Μαρία Χήτα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα: Το ντεμπούτο τους στην πολιτική σκηνή κάνουν ο Άκης Νασιώκας, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης Θωμάς Παπαλιάγκας, ο εκπαιδευτικός Σωτήρης Βούλγαρης, η κτηνοτρόφος Σταυρούλα Μπαγιώτα, ο Βασίλης Τσιαρδάκας και ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Θώρακα- Καρδιά-Αγγεία Νίκος Τσιλιμίγκας.

Καρδίτσα: Οι νέοι υποψήφιοι που θα δώσουν την εκλογική μάχη είναι η Σωτηρία Μπακαλάκου και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Μαγνησίας: Το ψηφοδέλτιο είναι συντριπτικά ανανεωμένο και συμμετέχουν ο «ανδρουλακικός» Δημήτρης Τσιμπανάκος, ο Νίκος Τζούμας, ο Σάκης Σκρίμπας, η Μαρία Ούτα, ο εφοριακός Απόστολος Καναβός, η τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Τσεκούρα και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άσπα Γοσποδίνη. 

Τρίκαλα: Τα νέα πρόσωπα, που θα δώσουν τον κρίσιμο εκλογικό αγώνα που έρχεται, είναι η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά, ο οικονομολόγος Χρήστος Κωστούλης, ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Μπλέτσας και ο ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αιτωλοακαρνανία: Την εκλογή τους θα διεκδικήσουν η πρώην αντιπεριφερειάρχης

Αιτωλοακαρνανίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου

Χριστίνα Σταρακά, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο υπάλληλος του ΟΤΕ Ιωάννης Μουρτζιάπης και η εκπαιδευτικός Ντίνα Κατσαρή.

Αχαϊα: Την εκλογική μάχη θα δώσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρβουνιάρης, η Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, ο δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων Θεόδωρος Νασιώτης.

Ηλεία: Στη μάχη των εκλογών έχουν ριχτεί ήδη ο δικηγόρος Μισέλ Αμπού Χάντμπα, η Βασιλική Καραλάγα, η Ευγενία Σασσάλου και ο Κώστας Τσεριώνης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εύβοια: Τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου που διεκδικούν την έδρα είναι η Κατερίνα Καζάνη, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο δικηγόρος Γιάννης Καλαβρής, ο Γιώργος Μπουραντάς και ο οικονομολόγος Γιάννης Σούρρας. 

Βοιωτία: Στη μάχη μπαίνουν ο Μηχανικός Υπολογιστών Λάμπρος Σκαρλάς και η Αναστασία Τσιούτα.

Φθιώτιδα: Το νέο αίμα που θα δώσει τη μάχη του σταυρού είναι ο Βασίλης Μαστρογιάννης, ο εκπαιδευτικός Νίκος Μπέτσιος και ο οικονομολόγος Αντώνης Παπαγόρας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της συγκεκριμένης περιφέρειας, οι υποψήφιοι που διεκδικούν πρώτη φορά σταυρό στην Φωκίδα είναι η Μαρία Ανδρεοπούλου και ο Πυροσβέστης Λεωνίδας Καραμπαρπάς, ενώ στο νομό Ευρυτανίας η Αναστασία Γεωργαλή, ο Νίκος Μαρουλής και ο Θανάσης Χαραλαμπόπουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ

Μεσσηνία: Η ανανέωση του ψηφοδελτίου είναι σαρωτική σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Για πρώτη φορά διεκδικούν την ψήφο των πολιτών η δικηγόρος από την Κυπαρισσία Αριστέα Καζάκου, ανιψιά του ηθοποιού Κώστα Καζάκου, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο Περικλής Ξηρογιάννης και ο φωτογράφος – εικαστικός Σπύρος Πώρος.

Αργολίδα: Τα νέα πρόσωπα που θα δώσουν τον κρίσιμο εκλογικό αγώνα είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος και ο οικονομολόγος Παναγιώτης Ψυχογυιός. 

Κορινθία: Στο πεδίο της μάχης βρίσκονται οι δικηγόροι Κατερίνα Ταγαρά και Νίκος Δήμας, ο εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ανδριανάκος και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.  

Λακωνία: Την ανανέωση του ψηφοδελτίου συμβολίζει η Νάγια Γρηγοράκου, κόρη του

πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, η οποία διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την έδρα. Τη εκλογική μάχη θα δώσουν δίπλα της η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Σαράντω Κεφαλά – Κουφού, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Χρήστος Κοντάκος και ο Μηχανολόγος Μηχανικός Βασίλης Δεληκωνσταντίνου.

Αρκαδία: Μετά από κυοφορία μηνών, αλλά και ένα θρίλερ για γερά νεύρα, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα δώσουν την εκλογική μάχη.

Τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου που διεκδικούν την έδρα είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας και η λογίστρια Αιμιλία Λίλη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο: Το ψηφοδέλτιο που έχει διαμορφωθεί είναι άκρως ανταγωνιστικό, αποτελούμενο από έμπειρα και νέα στελέχη, αλλά και ισχυρούς «παίκτες» της περιοχής. Έδρα θα διεκδικήσουν ο δικηγόρος Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο γιατρός Λάμπρος Βαμβακάς, η Ελένη Μαραγκάκη, ο Παύλος Μπαριτάκης, ο Γιώργος Ξυλούρης και η Αμαλία Βεϊσάκη.

Χανιά: Για πρώτη φορά κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Παντελής Πετσετάκης, ο Πολιτικός Μηχανικός Βασίλης Κοντεζάκης, ο Μανώλης Τσιτσιριδάκης, η Μαρία Χελιουδάκη και ο εφοριακός Τάσος Κουρουπάκης.

Ρέθυμνο: Σταυρό διεκδικούν ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο αγρότης Μανώλης Χνάρης και η καθηγήτρια Μουσικής Ελευθερία Μιχαλά. 

Λασίθι: Την εκλογική μάχη θα δώσουν για πρώτη φορά ο εκπαιδευτικός Νίκος Κουρουπάκης, η δικηγόρος Ελευθερία Μπιτζαράκη – Σιγανού και η Κατερίνα Σπυριδάκη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δωδεκάννησα: Οι νέοι υποψήφιοι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο είναι ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η δικηγόρος Κατερίνα Βολονάκη, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουνάκης και η εκπαιδευτικός Ελευθερία Οικούτα.

Κυκλάδες: Στον εκλογικό στίβο έχουν ήδη μπει το στέλεχος της νέας γενιάς Γιάννης Πολυχρονάκος, η Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μακρυωνίτης και η Όλγα Πολίτη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Λέσβος: H ανανέωση του ψηφοδελτίου είναι πολύ μεγάλη. Την εκλογή τους θα διεκδικήσουν ο «ανδρουλακικός» Γιώργος Πετρέλης, ο λογιστής Μιχάλης Μαμάκος, ο γιατρός Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και η Μαγδαληνή Τούφου.

Χίος: Το ντεμπούτο τους στην πολιτική σκηνή κάνουν ο ελεύθερος επαγγελματίας Χριστόφορος Κριμιζής και η συνταξιούχος Αποστολία Λύκου.

Σάμος: Τα νέα πρόσωπα που θα δώσουν την κρίσιμη εκλογική μάχη είναι ο φαρμακοποιός Σταμάτης Καρράς, η Ουρανία Θάνου και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κωνσταντίνος – Νικόλαος Αμουργιανός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κεφαλονιά: Δυνατό χαρτί του ψηφοδελτίου αποτελεί αναμφίβολα o δικηγόρος Λευτέρης Κρητικός. Υποψήφιοι είναι, επίσης, ο Σταύρος Τουλάτος και η Αγρονόμος Τοπογράφος Γεωργία Καππάτου.

Κέρκυρα: Οι υποψήφιοι που διεκδικούν για πρώτη φορά σταυρό είναι η Μαρία Δρυ, κόρη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ, ο μαιευτήρας γυναικολόγος Νικηφόρος Κλημής και ο Βασίλης Κουλούρης.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους νομούς της συγκεκριμένης περιφέρειας, με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στην Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής και η δικηγόρος Αναστασία Θεοδώση – Κοντού, ενώ στην Λευκάδα ο Αντώνης Σιδέρης.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...