Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Δεν θα μείνει αναπάντητο το «σκληρό ροκ» Τσίπρα, τα ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ μηντιακά σχέδια των Μπάκου – Καυμενάκη και η μεγάλη μάχη για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης 

Παρασκήνιο

«Πολωτικός»  ακραίος και αποφασισμένος να δημιουργήσει συνθήκες τεχνητής έντασης και τοξικότητας. Αυτά εκτιμούν στην Πειραιώς για τη στάση που θα κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες.  
Όπως επισημαίνεται  ο μεγάλος αρχηγός παίζει το τελευταίο του χαρτί και θα κινηθεί σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και έξω στις περιοδείες του το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα σηκώσει πολύ ψηλά όχι μόνο τα θέματα της ακρίβειας αλλά και τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία ενδεχομένως  και τα εθνικά θέματα, όπως έκανε προ ημερών στο θέμα της Λιβύης.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δώσει το πολιτικό  στίγμα του: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη».
Λέτε να γίνει το αντίθετο; Γιατί καλή και η «θεσμικότητα» αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΙ… τσαμπουκάδες δεν αντιμετωπίζονται μόνο με «γαλλικά και πιάνο».  

@ Το On Target σας είχε αποκαλύψει πρώτο (δες εδώ) το ΣΥΡΙΖΑΪΚΗΣ απόχρωσης μηντιακό «κόλπο» που ετοιμάζουν  οι Μπάκος και Καυμενάκης, μέσω του Αttica Tv.
Σε περίπτωση πάντως κατά την οποία βραχυκυκλώσει η σύμβαση για την αγορά χρόνου από το κανάλι του δήμου Ασπροπύργου το δίδυμο Μπάκος και Καϋμενάκης θα προχωρήσουν στην εξαγορά περιφερειακού σταθμού.
Οι εφοπλιστές έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις ισορροπίες, γι΄ αυτό παράλληλα με τη λειτουργία του ACTION 24, το οποίο θα είναι ενημερωτικό κανάλι με φιλοκυβερνητική γραμμή, θέλουν να εκπέμψει και το δεύτερο κανάλι, το οποίο θα έχει ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ γραμμή.
Άλλωστε οι προσλήψεις γίνονται απευθείας από την Κουμουνδούρου και αφορούν δημοσιογράφους που εργάζονται σε κομματικά Μέσα Ενημέρωσης.

@ Σκληρή μάχη δίνουν τα ισχυρά λόμπι ενόψει της τελικής απόφασης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν το λιμάνι που είναι στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς συνδέονται με αμερικανικές εταιρείες.
Βέβαια στις δύο κοινοπραξίες συμμετέχουν και ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι αναμένονται να αναπτύξουν δραστηριότητες, τόσο στον ενεργειακό τομέα, όσο και στα εξοπλιστικά με δεδομένο ότι στην Αλεξανδρούπολη θα έχει μόνιμη παρουσία, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

@ Είναι πλέον πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία προοπτική να μετεξελιχτεί σε πλειοψηφικό ρεύμα και το μόνο που προσφέρει είναι να διασφαλίζει την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.
Σε μια περίοδο κατά την οποία η ακρίβεια τσακίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ για πρώτη φορά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης έχει μεγαλύτερες διαρροές προς το κυβερνών κόμμα.
Στην Κουμουνδούρου έχουν βυθιστεί για καλά σε νέο κύκλο εσωστρέφειας, αφού όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι έρχεται μεγάλη ήττα στις εκλογές.
Στη συγκυρία που διαμορφώνεται, η μόνη δύναμη που μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ.
Η ηγεσία του κινήματος και τα στελέχη οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τολμήσουν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα καθιστούν τη δημοκρατική παράταξη κυρίαρχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μετεξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και να επανέλθει στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

@ Ένα ωραίο και ισχυρό «διδυμάκι»  έχουν γίνει ο Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Βασιλης Οικονόμου.
Οι δυο φίλοι πλέον συχνά συναντώνται σε ταβερνάκια της περιοχής και πίνουν τα κρασάκια τους και συζητούν, προφανώς για τις εκλογές που έρχονται, την απλή αναλογική και φυσικά τους σταυρούς προτίμησης.
Η συμμαχία των δυο πάντως δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους λοιπούς υποψηφίους οι οποίοι με τη σειρά τους, ψάχνονται…
Για ότι νεότερο συμβεί στη δύσκολη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως, γιατί μας διαβάζουν και οι υπουργοί της περιοχής.

@ Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η ισχυρή άνοδος των ταξιδιωτικών εισπράξεων, που ενισχύθηκαν κατά 28,1%, με αποτέλεσμα στο σύνολο του πρώτου οκταμήνου του έτους να καταγράφουν "άλμα” 92,1% στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Έναντι των αντίστοιχων περιόδων του 2019, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 1,5% τον Αύγουστο του 2022 και κατά 3,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022.
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, η οποία αυξήθηκε κατά 44,0% τον Αύγουστο του 2022 και κατά 121,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2021. 
Έναντι των αντίστοιχων περιόδων του 2019, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά 13,3% τον Αύγουστο του 2022 και κατά 12,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022.
Έτσι, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 3.828,3 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2022 και 11.458,7 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022, φτάνοντας στα επίπεδα του 2019, ήτοι του τελευταίου έτους προ πανδημίας.

@ Τρεις πολυεθνικές εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να αναπτύξουν και αυτές data center στην Ελλάδα, καθώς η χώρα αναδύεται σε πρωταγωνίστρια των διεθνών διαδρομών ψηφιακών δεδομένων, προσελκύοντας ένα οικοσύστημα εταιρειών τεχνολογίας πληροφορικής. Οι τρεις αυτές εταιρείες έχουν επιχειρηματικά σχέδια, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνάει το 1,5 δισ. ευρώ.
Οι συζητήσεις έχουν ξεπεράσει το αρχικό στάδιο και αναμένεται η υποβολή αιτήσεων για ένταξη των επιχειρηματικών σχεδίων στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων το προσεχές διάστημα. 
Αν και ο επικεφαλής του Enterprise Greece  Γιάννη Σμυρλής δηλώνει δεσμευμένος να μην αποκαλύψει στην παρούσα φάση την ταυτότητα των εν λόγω εταιρειών, πηγές της αγοράς εκτιμούν πως ενδεχομένως είναι όμιλοι όπως οι Equinix, Cyrusone, Expedient ή Iron Mountain. 
Οι επενδύσεις αυτές, εφόσον οριστικοποιηθούν και προχωρήσουν, έρχονται να προστεθούν στα data centers που αναπτύσσουν η Microsoft, η Google και η Amazon Web Services και στις νέες υποδομές που δρομολογεί η Digital Realty στην Ελλάδα μέσω της προ διετίας εξαγοράς της ελληνικής Lamda Hellix. 

@ Η Eurolife FFH, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, υποστηρίζει το έργο και τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας. 
Με την έμπρακτη συνεισφορά της Eurolife FFH, θα καλυφθούν δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου της Σχολής, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν δράσεις για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εξωστρέφειας του Δ.Ι.Ε.Κ.. 
Επίσης, η Eurolife FFH θα υποστηρίξει τους σπουδαστές της Σχολής, προσφέροντας ατομικά μηνιαία κουπόνια, προς χρήση σε τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας έτσι και την τοπική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...