Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Διασυρμός της δημοσιογραφίας από το γαλλικό κανάλι TV5

Εμφάνισε την Ελλάδα ως χώρα στην οποίαν οι κάτοικοί της σιτίζονται από συσσίτια.

Εν αρχή ήν «η δημοσκόπηση βόμβα» του πρακτορείου euroactiv, που μας πληροφορούσε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα κάποιες πολυεθνικές εταιρίες με βάση δημοσκόπηση που είχαν πραγματοποιήσει {άγνωστο με ποια εταιρεία} έβλεπαν τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας στο 1,2% ή σε 30.000 ψήφους περίπου. Μιά μπαγκατέλα δηλαδή.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε «ρεπορτάζ» της ανταποκρίτριας του γαλλικού καναλιού TV5 για τις Εκλογές στην Ελλάδα, στο οποίο οι τηλεθεατές πληροφορήθηκαν ότι η χώρα μας είναι βυθισμένη στη φτώχεια, οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να πηγαίνουν σε ομαδικά συσσίτια για να φάνε, η αστυνομία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κυνηγά και να δέρνει αγγελικά πλασμένους μετανάστες, ενώ η κοινωνία πλήττεται από  ανεργία,  ακρίβεια και  οικονομική παρακμή. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, σύμμαχος της Γαλλίας κατά τα λοιπά, είναι μια χώρα διαλυμένη.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η αποχή θα σπάσει ρεκόρ στις Εκλογές, σε μια Ελλάδα όπου μαζί με όλα τα δεινά της, κινδυνεύει και η ελευθερία του τύπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα»

Όλα αυτά προβλήθηκαν και προωθήθηκαν προεκλογικά και βέβαια, σήμερα οι πρωταγωνιστές αυτών των «φοβερών ρεπορτάζ», είναι αμφίβολο αν αισθάνονται έστω και ίχνη ντροπής. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η εποχή του Γκαίμπελς και της Πράβντα, έχει για καλά καταχωνιαστεί στα μπαούλα της ιστορίας.

Όσο για το γαλλικό κανάλι TV5  καλό θα ήταν να πληροφορηθεί ότι στον κόσμο μας υπάρχει και η έννοια της ελευθερίας, που στο δυτικό τουλάχιστον κόσμο αρκετά είναι ακόμα αρκετά  δυνατή για να ασκείται και μια άξια λόγου δημοσιογραφία. Από αυτούς βέβαια που έχουν στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία των πολιτών.

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...