Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δημοσκοπήσεις: Η κυριαρχία Μητσοτάκη και η απελπισία Κασσελάκη

Η αφέλεια του απελπισμένου Κασσελάκη που βλέπει ότι η είσοδος του στη Βουλή θα καθυστερήσει τρία ολόκληρα χρόνια, συναντά τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά επιμέρους δεικτών της Νέας Δημοκρατίας και του Μητσοτάκη, όπως αυτοί αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Έτσι, στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 44% των ερωτηθέντων απαντούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, οπότε... μένουμε Μητσοτάκη! Δηλαδή, ένα ποσοστό, αρκετά παραπάνω από το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του περυσινού Ιουνίου, απαντά στον Κασσελάκη ότι είναι πολύ μικρός έως... ανύπαρκτος για να πείσει την κοινή γνώμη ότι μπορεί να ηγηθεί συγκρινόμενος με τον Μητσοτάκη.

Η κοινή γνώμη λέει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν υπήρχε περίπτωση να κυβερνήσει, τότε αυτό θα το έκανε σε συνεργασία με άλλους... παλαβούς, οι οποίοι πολύ σύντομα θα διαπίστωναν από την αντίδραση των αγορών, ότι θα πρέπει να κυβερνήσουν με βάση τα ακριβώς αντίθετα, σε σχέση με αυτά που θα υπόσχονταν προεκλογικά!

Όμως, στη δημοσκόπηση υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που θα έπρεπε να στενοχωρεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη εναλλακτική πρόταση εξουσίας μετά τον Μητσοτάκη και τον "Κανένα" αποτελεί το ΠΑΣΟΚ με 13% και στην τέταρτη θέση με 12% έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στην πρόθεση ψήφου η... Κουμουνδούρου "νικάει" οριακά τη... Χαριλάου Τρικούπη. Τώρα, αν ο... ανύπαρκτος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα γίνει πρωθυπουργός στο ορατό μέλλον με τέτοιες επιδόσεις, τότε, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει για διακοπές στα... Χάμπτονς, μπας και συνέλθει!

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών (Pulse, Marc, MRB, Metron Analysis, Opinion Poll, Palmos), ο Μητσοτάκης καταγράφεται στην πρώτη θέση από πλευράς καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αλλά και σε επίπεδο δημοφιλίας, ενώ ο ανώριμος Κασσελάκης "βολοδέρνει" μεταξύ πέμπτης και έβδομης θέσης. Δεν έχει καταλάβει προφανές ότι ηγείται ενός κόμματος, όπου μόνο και μόνο το όνομα του, παραπέμπει όχι απλά σε τοξικότητα, αλλά σε... ραδιενεργά υλικά!

Έχοντας μαζέψει ένα ετερόκλητο πλήθος τυχοδιωκτών και έχοντας ως "Κασσελακοφύλακες" τον Παππά και τον Πολάκη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να περιμένει ούτε το 2027, κάτι θετικό. Το μόνο που μπορεί να τον βάλει σε θέση οδηγού, θα είναι το ενδεχόμενο να... τρελαθούν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του και να αρχίσουν να παρακαλούν τον κόσμο να μην τους ψηφίσει!

Η κυριαρχία Μητσοτάκη αλλά και οι προοπτικές για αυξήσεις μισθών και λιγότερους φόρους την επόμενη τριετία είναι ένα επιμέρους στοιχείο που ενισχύει τις "μετοχές" του και στέλνει στο... limit up τον Κασσελάκη!

Πιθανόν ο... τουρίστας της Κουμουνδούρου να νομίζει ότι μπορεί να βαδίσει στα χνάρια του προκατόχου του, ο οποίος, στα χρόνια του μνημονίου βρέθηκε από το 4% στο 27% και στη συνέχεια στο 36%, λόγω των ειδικών συνθηκών της μνημονιακής τοξικότητας. Ωστόσο, δεν είμαστε σε ένα τέτοιο πλαίσιο, γεγονός που φάνηκε και από την απότομη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ από το 36% του 2015, στο 17,83% του 2023. Με εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να μην πιάσει το συγκεκριμένο ποσοστό στις Ευρωεκλογές (το 2019 το αντίστοιχο ήταν 23,75%), η... απαίτηση για προκήρυξη εθνικών εκλογών, τον καθιστά τεράστιο... Κασσελάκη!

Επιπλέον, πρέπει να πει κάποιος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο ερώτημα ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της χώρας (οικονομία, εξωτερική πολιτική, εγκληματικότητα, υγεία, παιδεία κλπ.), πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις "ΣΥΡΙΖΑ" και "Κασσελάκης".

Το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη και καλό θα ήταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες του να οδηγήσει το κόμμα του σε ποσοστά κυβερνησιμότητας, δηλαδή άνω του 30% είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες.

Το συμπέρασμα από τα προαναφερόμενα είναι, ότι ο Μητσοτάκης δεν νιώθει να τον απειλεί κάποιος, ενώ όσο ο Κασσελάκης συνεχίζει να λειτουργεί ως γραφικός και φαιδρός, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, αποκτώντας χαρακτηριστικά "πρωθυπουργησιμότητας". Περαστικά του...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...