Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πώς η οικονομία και οι αγορές γελοιοποιούν τον... ντελούλου Κασσελάκη για το αίτημα περί πρόωρων εκλογών

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι μόλις και μετά βίας το κόμμα του θα πιάσει το ποσοστό των εθνικών εκλογών, αλλά επειδή η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, είπε να το ρίξει στην... πλάκα, ζητώντας να πάει η χώρα σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Αυτή η καινοφανής θεωρία του... κουτοφαντασμένου Κασσελάκη διαψεύδεται στην πράξη από τα μεγέθη της οικονομίας, τη διεθνή θέση της Ελλάδας, αλλά και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας πάρουμε όμως τα... μέτρα για να "ράψουμε" το... κουστούμι του ψωνισμένου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ...

Η Ελλάδα, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τους επενδυτικούς οίκους έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο success story, το οποίο φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη.

Έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, προσελκύει πακτωλό διεθνών κεφαλαίων, αποτελεί την 20η πιο ποιοτική δημοκρατία στον κόσμο με βάση τις επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα και έχει εξελιχθεί σε πυλώνα των ευρύτερων πολιτικών και γεωπολιτικών ζυμώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε ένα περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από τρεις μεγάλες προκλήσεις. Η μία αφορά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η δεύτερη τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Μέση Ανατολή και η τρίτη σχετίζεται με την επιστροφή στην αντιπληθωριστική κανονικότητα, μετά το τεράστιο κόστος που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο, με την άνοδο του πληθωρισμού, ως αποτέλεσμα της εισβολής του εγκληματία Πούτιν στην Ουκρανία.

Με βάση τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα υπεροχής και κυριαρχίας, ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει ποσοστά καταλληλότητας για τέτοια... βαριά καθήκοντα, τα οποία δεν αντιστοιχούν ούτε στο μισό της εκλογικής δύναμης που καταγράφει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις. Συνεπώς, θυμίζει έναν πολιτικό... νάνο, ο οποίος, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τι του γίνεται. Στην πολιτική όταν δεν ξέρεις τι σου γίνεται, μπορεί να παρασύρεις κάποιους παλαβούς, αλλά τους πολλούς, δεν θα τους έχεις με το μέρος σου.

Από την άλλη πλευρά, το ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η Ελλάδα για τις ξένες επενδύσεις, ο καλπασμός του τουρισμού, η ενίσχυση των εξαγωγών, η υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, η έλλειψη εργατικών χεριών, οι αυξημένοι μισθοί και πολλά ακόμη, αποδεικνύουν στην πράξη ότι η χώρα είναι... καταδικασμένη να πορευτεί με τον Μητσοτάκη, μέχρι να... σβήσει ο ήλιος. Επιπλέον, το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν χαμηλότερα επιτόκια από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία και οι τιμές των ακινήτων καλπάζουν, αποτελούν αποδείξεις του Mitsotakis Effect. Το ίδιο συμβαίνει και με το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αποτελεί τον πλέον αδιάψευστο μάρτυρα για την οικονομία της χώρας, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει σκαρφαλώσει σε υψηλά 13 ετών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους πλέον αποδεκτούς δείκτες εμπιστοσύνης που λαμβάνονται υπόψιν παγκοσμίως για να αξιολογηθεί και να βαθμολογηθεί μια κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, αποτελούν ψήφο σιγουριάς ότι ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντι του όλα αυτά τα πολιτικά "παρατράγουδα", θα μπορεί απρόσκοπτα να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη χώρα και παίζοντας παράλληλα καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκά επίπεδο και μάλιστα σε επίπεδο... Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι αγορές δίνουν στον Κασσελάκη την πιο αποστομωτική απάντηση σχετικά με το αν η χώρα χρειάζεται εθνικές εκλογές, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία πέσει στο... 20%!      

Αν νομίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ότι ως δεύτερο κόμμα σε εθνικές εκλογές θα συγκροτούσε κυβέρνηση 4-5 κομμάτων, την οποία θα αποδέχονταν οι αγορές, τότε είναι βαθιά νυχτωμένος για να μην πούμε καμιά... βαριά κουβέντα. Αν ο Τσίπρας ήταν... νεαρός και δεν καταλάβαινε στα 44 χρόνια του, τι του γινόταν όπως είχε δηλώσει ο ξάδελφος Γεώργιος, τότε ο Κασσελάκης στα 36 του, μοιάζει με παιδάκι του δημοτικού που του είπε ο μπαμπάς του ότι θα οδηγήσει... Φεράρι στην παραλιακή!

Σε σχέση με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας και με βάση το σημερινό τοπίο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται επιεικώς... αφελής, αν πιστεύει ότι ο διεθνής παράγοντας θα ήθελε αλλαγή του σημερινού status στην Ελλάδα. Με τον Πούτιν να συνεχίζει το εγκληματικό του έργο στην Ουκρανία και τα κόμματα όλης της αντιπολίτευσης να τον... κρυφοθαυμάζουν ή να κάνουν τις... πάπιες, μάλλον, ο... ουρανοκατέβατος τουρίστας του... Ντελαγουέρ, φαντάζει σαν να βρίσκεται υπό την επήρεια... μέθης!

Εδώ που τα λέμε είναι όντως... μεθυστικό να έρχεσαι για διακοπές στην Ελλάδα και να γίνεσαι αρχηγός ενός από τα πιο γελοία κόμματα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας! Από την άλλη, έχοντας απέναντι μας τον Ερντογάν, τον οποίο έχει βάλει στη... θέση του ο Μητσοτάκης μαζί με τους Αμερικανούς, είναι εντελώς φαιδρό να νομίζει ο Κασσελάκης, ότι θα μπορούσε (μία στο εκατομμύριο) να συζητήσει με την Τουρκία. Το πιθανότερο ενδεχόμενο σε μια συνάντηση του με τον Έρντι, θα ήταν να τον βάλει σε ένα από τα εκατοντάδες δωμάτια του παλατιού του, να... χτενίζει τη σκυλίτσα του μαζί με τον σύντροφο του Τάιλερ!

Όταν ένας πολιτικός δεν έχει στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων και δεν πατάει σταθερά στο έδαφος, τότε το επόμενο στάδιο είναι να μετατραπεί σε θεατρική επιθεώρηση!

Οι... θεατρικές παραστάσεις του πολιτικά ανεγκέφαλου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Τικ Τοκ ή στις επισκέψεις του σε διάφορα μέρη, ενισχύουν την άποψη ότι ο άνθρωπος αυτός διαθέτει υπερ-πλεόνασμα γραφικότητας και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας! Εν ολίγοις τα πάντα... φωνάζουν ότι αυτός ο φαιδρός τύπος που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον καλύτερο χορηγό του Μητσοτάκη!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...