Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

«ΕΦΣΥΝ» κατά Κασσελάκη: Το καλάμι, λέει ο λαός, είναι το πιο ατίθασο άλογο

Παρασκήνιο

Νέα «βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, που τιτλοφορείται «Το κόμμα είμαι εγώ», μία μέρα μετά την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -κατά την οποία διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις για τις τελευταίες κινήσεις του- λόγω φόρτου εργασίας στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν προκειµένου να µιλήσει στο London School of Economics. «Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν από τη βάση και βγήκα με καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή στα μέλη», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στο LSE.

«Αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να διαλύσει το κόμμα, με την ελπίδα ότι η κοινωνία θα επιβραβεύσει το νέο κόμμα που θα φτιάξει, καλό θα ήταν να το σκέφτεί διπλά και τριπλά. Το καλάμι, λέει ο λαός, είναι το πιο ατίθασο άλογο. Και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει», αναφέρει με δηκτικό τρόπο η «Εφ.Συν». στην Άποψή της. «Σήμερα διακυβεύεται η ύπαρξη του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του -και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν- κατέστησαν κυβερνητική δύναμη», λέει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η «Εφ.Συν.» υπογραμμίζει ότι η νέα εσωκομματική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στα άκρα και κάνει εκτενή αναφορά στην επιστολή Κασσελάκη στα μέλη του κόμματος με δημοσίευμά της με τίτλο: «Γραμματεία εσείς, γράμμα εγώ...».

«ΕΦΣΥΝ»: Το καλάμι, λέει ο λαός, είναι το πιο ατίθασο άλογο

Όπως λέει η εφημερίδα στην Άποψή της, κάνοντας αναφορά και σε όσους αποχώρησαν, «σήμερα διακυβεύεται η ύπαρξη του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του -και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν- κατέστησαν κυβερνητική δύναμη».

Και συνεχίζει η «Εφ.Συν.» εξαπολύοντας πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη: «Αυτού του κόμματος στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος, αλλά το βρήκε έτοιμο, με πολλά μεν προβλήματα, αλλά και ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης, ώστε να μπορεί να επανακάμψει. Ένα σημείο εκκίνησης που μάλλον δεν υπάρχει πια και είναι δύσκολο να επανακατακτηθεί».

Η «Εφ.Συν.» κατακεραυνώνει τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας «μέχρι πριν από λίγο καιρό μπορούσε να ισχυρίζεται ότι δεν τον άφησαν καλά-καλά να κάτσει στην καρέκλα του ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, μετά τη διάσπαση του κόμματος όμως αυτό δεν ισχύει». Και συνεχίζει: «Είχε όλο τον χρόνο και τις ευκαιρίες να αναπτύξει σχέσεις με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν το έκανε».

Κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν οικοδόμησε σχέσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέδειξε σε κορυφαία κομματική λειτουργία τη συλλογικότητα και τη συνευθύνη, η «Εφ.Συν.» ψέγει τον πρόεδρο του κόμματος που πέντε μέρες πριν από το συνέδριο, ερήμην όλων, έθεσε σε διαδικτυακή ψηφοφορία τα φυσιογνωμικά, ιστορικά, πολιτικά και ιδειολογικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως λέει, «δεν συνιστά δημοκρατία, δεν συνιστά συλλογικότητα, δεν συνιστά συνευθύνη, δεν συνιστά σεβασμό στις δημοκρατικά ψηφισμένες και ισχύουσες κομματικές λειτουργίες».

Και κλείνει το σχόλιό της η «Εφ.Συν.» αναφέροντας: «Έτσι δεν γίνεται χωριό. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να διαλύσει το κόμμα, με την ελπίδα ότι η κοινωνία θα επιβραβεύσει το νέο κόμμα που θα φτιάξει, καλό θα ήταν να το σκέφτεί διπλά και τριπλά. Το καλάμι, λέει ο λαός, είναι το πιο ατίθασο άλογο. Και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...