Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Εκλογές ΚΕΔΕ: Έσπασε το «αντάρτικο» στη ΝΔ - Στροφή 180 μοιρών Κωνσταντέλου

Με έναν και μοναδικό υποψήφιο, τον  δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου θα κατέλθει τελικά στις εκλογές της ΚΕΔΕ η Νέα Δημοκρατία.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών και παρά τις απειλές για συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, έκανε πίσω και δέχθηκε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Κυρίζογλου, με αντάλλαγμα την αντιπροεδρία.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μετά από συνάντηση των Κυρίζογλου – Κωνσταντέλλου, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα αυτοδιοίκησης και παλιό δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και τη Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όχι μόνον αποδέχτηκε τελικά να αποσύρει την υποψηφιότητα του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του airetos.gr υπέγραψε από κοινού με τον Λάζαρο Κυρίζογλου σχετικό κείμενο- δέσμευση.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  δήλωνε αποφασισμένος να σπάσει τις κομματικές γραμμές και να κατέβει σε κάθε περίπτωση υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Μιλώντας στην ΒΕΡΓΙΝΑ TV  δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το … κόμμα της αυτοδιοίκησης, όπως το ονόμασε,  για να τονίσει ότι οι αιρετοί είναι πάνω από όλα με τους δημότες και την αυτοδιοίκηση και όχι με την παράταξη τους.

Πηγή: airetos.gr

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει Πρόεδρο τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Φόρτωση άρθρων...