Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Εκλογές: Το σενάριο για τρίτη κάλπη μέσα στον Αύγουστο

Παρασκήνιο

Το ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει Κυβέρνηση ούτε και μετά τις δεύτερες Εκλογές, με την ενισχυμένη αναλογική, ενδέχεται να απασχολήσει την πολιτική σκηνή.

Οι πρώτες Εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις δεύτερες Εκλογές θεωρείται η 2α Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι στις 12 Ιουλίου το πολύ, θα διαρκέσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. 

Αν και από αυτές δεν προκύψει Κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή σε διάστημα περίπου δύο ημερών. Αυτό τοποθετεί την δεύτερη διάλυση της Βουλής στις 14 Ιουλίου. 

Οι τρίτες Εκλογές τοποθετούνται πλέον από το Σύνταγμα είτε στις 4 Αυγούστου είτε στις 13 Αυγούστου, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές εντολές.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκτροπές από αυτές τις ημερομηνίες, γεγονός που δημιουργεί μία ενδεχόμενη προοπτική, να έχουμε την ίδια εβδομάδα Eκλογές και Δεκαπενταύγουστο. Εκλογές την Κυριακή 13 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας, την Τρίτη 15 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση αφορά τα πολύ πλούσια στρώματα»

Για την φορολογία και το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «In Social» και υπεύθυνος για τη σύνταξη του οικονομικού προγράμματος ...

Φόρτωση άρθρων...