Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εκλογές: Το σενάριο για τρίτη κάλπη μέσα στον Αύγουστο

Παρασκήνιο

Το ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει Κυβέρνηση ούτε και μετά τις δεύτερες Εκλογές, με την ενισχυμένη αναλογική, ενδέχεται να απασχολήσει την πολιτική σκηνή.

Οι πρώτες Εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις δεύτερες Εκλογές θεωρείται η 2α Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι στις 12 Ιουλίου το πολύ, θα διαρκέσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. 

Αν και από αυτές δεν προκύψει Κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή σε διάστημα περίπου δύο ημερών. Αυτό τοποθετεί την δεύτερη διάλυση της Βουλής στις 14 Ιουλίου. 

Οι τρίτες Εκλογές τοποθετούνται πλέον από το Σύνταγμα είτε στις 4 Αυγούστου είτε στις 13 Αυγούστου, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές εντολές.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκτροπές από αυτές τις ημερομηνίες, γεγονός που δημιουργεί μία ενδεχόμενη προοπτική, να έχουμε την ίδια εβδομάδα Eκλογές και Δεκαπενταύγουστο. Εκλογές την Κυριακή 13 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας, την Τρίτη 15 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Φόρτωση άρθρων...