Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Επίσημη πρώτη για τους «11» στη Βουλή - «Παρών» στη ψηφοφορία για τους servicers

Παρασκήνιο
Tags: Βουλή

Την επίσημη πρώτη… διαφοροποίηση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πριν από λίγο οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές που αναμένεται σήμερα να ανακοινώσουν τη νέα τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Το «σήμα» δόθηκε στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχεδίου που εισάγει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των servicers και τον μηχανισμό προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

Και αυτό γιατί οι «10» από τους 11 ανεξάρτητους της νέας ομάδας (ο βουλευτής Ροδόπης Φ. Οζγκιούρ καταψήφισε), δήλωσαν «παρών» σε 3 από τα 6 άρθρα για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το άρθρο 7 που ενσωματώνει διάταξη ευρωπαϊκής οδηγίας και αφορά την δυνατότητα κατοχής χρηματικών ποσών.

Το άρθρο 38 που τροποποιεί τον νόμο του 2018 για την λειτουργία των servicers και το άρθρο 40 για παρατάσεις αδειών λειτουργίας.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των γνωστών τρολ λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πεν Νταλαούρα που σχολίασε: «Αυτή σύντροφοι δεν είναι «Ριζοσπαστική» Αριστερά αλλά … «Τραπεζική Αριστερά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Όχι μόνο δεν το αποκλείω, αλλά το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης

Σε ερώτηση εάν θα απέκλειε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο, ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...

Πώς στήνουν ...παγίδα στον Κασσελάκη οι αντίπαλοι του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «Τιτανικό»

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνέλθουν μετά την ξεφτίλα του τετραήμερου συνεδρίου, που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά τα όσα συνέβησαν! Ο Κασσελάκης ν...

Καταψηφίζει ο Παπανδρέου το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δημιουργεί νέες ανισότητες»

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων εξέφρασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Γι...

Φόρτωση άρθρων...