Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Επίσημη πρώτη για τους «11» στη Βουλή - «Παρών» στη ψηφοφορία για τους servicers

Παρασκήνιο
Tags: Βουλή

Την επίσημη πρώτη… διαφοροποίηση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πριν από λίγο οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές που αναμένεται σήμερα να ανακοινώσουν τη νέα τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Το «σήμα» δόθηκε στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχεδίου που εισάγει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των servicers και τον μηχανισμό προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

Και αυτό γιατί οι «10» από τους 11 ανεξάρτητους της νέας ομάδας (ο βουλευτής Ροδόπης Φ. Οζγκιούρ καταψήφισε), δήλωσαν «παρών» σε 3 από τα 6 άρθρα για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το άρθρο 7 που ενσωματώνει διάταξη ευρωπαϊκής οδηγίας και αφορά την δυνατότητα κατοχής χρηματικών ποσών.

Το άρθρο 38 που τροποποιεί τον νόμο του 2018 για την λειτουργία των servicers και το άρθρο 40 για παρατάσεις αδειών λειτουργίας.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των γνωστών τρολ λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πεν Νταλαούρα που σχολίασε: «Αυτή σύντροφοι δεν είναι «Ριζοσπαστική» Αριστερά αλλά … «Τραπεζική Αριστερά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θα «οργώσει» την Ελλάδα ο Μητσοτάκης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που επιθυμούν να προταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και πως ο Κασσελάκης αποφάσισε να «καθαρίσει» τον Πολάκη

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να οργώσει την χώρα, στις 30 μέρες που έμειναν μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Όσο κ...

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης στηρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Νέου Βουτζά

Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης υποστηρίζει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Μαΐου, το Πυροσ...

Φόρτωση άρθρων...