Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Επίσημη πρώτη για τους «11» στη Βουλή - «Παρών» στη ψηφοφορία για τους servicers

Παρασκήνιο
Tags: Βουλή

Την επίσημη πρώτη… διαφοροποίηση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πριν από λίγο οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές που αναμένεται σήμερα να ανακοινώσουν τη νέα τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Το «σήμα» δόθηκε στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχεδίου που εισάγει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των servicers και τον μηχανισμό προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

Και αυτό γιατί οι «10» από τους 11 ανεξάρτητους της νέας ομάδας (ο βουλευτής Ροδόπης Φ. Οζγκιούρ καταψήφισε), δήλωσαν «παρών» σε 3 από τα 6 άρθρα για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το άρθρο 7 που ενσωματώνει διάταξη ευρωπαϊκής οδηγίας και αφορά την δυνατότητα κατοχής χρηματικών ποσών.

Το άρθρο 38 που τροποποιεί τον νόμο του 2018 για την λειτουργία των servicers και το άρθρο 40 για παρατάσεις αδειών λειτουργίας.

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των γνωστών τρολ λογαριασμών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πεν Νταλαούρα που σχολίασε: «Αυτή σύντροφοι δεν είναι «Ριζοσπαστική» Αριστερά αλλά … «Τραπεζική Αριστερά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού» που έχει κυριεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση για τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα σχετικά με την εμφάνιση της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έκ...

Η πολιτική σταθερότητα και οι «χρυσές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολάκη στον Μητσοτάκη

Η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει από το 2019 στην Ελλάδα και αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον έως το 2027, είναι προϊόν της συριζαίικης διακυβέρνησης και της εγκαθίδρυσης ενός μο...

Κυβερνητικές πηγές: Υποκριτική η στάση Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη - Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη στελέχη της Κυβέρνησης, με βάση τα όσα είπε χθες (25/7) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματ...

Φόρτωση άρθρων...