Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Επιτροπή Θεσμών: Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας ζήτησε να αντικατασταθεί

Την αντικατάσταση του από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Έγινε κατόπιν αιτήματός του», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Στην επιτροπή η Νέα Δημοκρατία διατηρεί πλειοψηφία δέκα βουλευτών έναντι εννιά της αντιπολίτευσης και πολλές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της θεσμών λαμβάνονται πλειοψηφικά.

Η Επιτροπή Θεσμών συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι για τις παρακολουθήσεις. Μετά από αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία των 2/5 θα κληθούν προς ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και οι Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν. 

Αυτή η εξέλιξη έχει σημασία, καθώς βουλευτές της Αντιπολίτευσης είχαν στηρίξει τις «ελπίδες» τους για «διάβρωση» της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση συναδέλφου τους ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας σε ενδεχόμενη διαφοροποίησή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βάσια Αναστασίου από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αχαρνών

Με μεγάλη συμμετοχή από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και έντονη παρουσία της νέας γενιάς πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στον Δήμο Αχαρνών, η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση τ...

Η επιβεβαίωση της αποκάλυψης του lykavitos.gr για τα ονόματα που... δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του lykavitos.gr, όπως έγινε κατανοητό από τον "θερμό" διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επί της...

Φόρτωση άρθρων...