Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Επιτροπή Θεσμών: Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας ζήτησε να αντικατασταθεί

Την αντικατάσταση του από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Έγινε κατόπιν αιτήματός του», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Στην επιτροπή η Νέα Δημοκρατία διατηρεί πλειοψηφία δέκα βουλευτών έναντι εννιά της αντιπολίτευσης και πολλές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της θεσμών λαμβάνονται πλειοψηφικά.

Η Επιτροπή Θεσμών συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι για τις παρακολουθήσεις. Μετά από αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία των 2/5 θα κληθούν προς ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και οι Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν. 

Αυτή η εξέλιξη έχει σημασία, καθώς βουλευτές της Αντιπολίτευσης είχαν στηρίξει τις «ελπίδες» τους για «διάβρωση» της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση συναδέλφου τους ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας σε ενδεχόμενη διαφοροποίησή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...