Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ερντογάν: «Ανήσυχη η Ελλάδα με το Αμπντουλχαμίντ Χαν»

«Η Ελλάδα είναι «ανήσυχη» μετά τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν για τις έρευνες ανοικτά των τουρκικών παραλίων», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τι κάναμε προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. "Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;" είπε. E, τι να κάνει ο Ερντογάν; Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα σε μια τελετή εγκαινίων 34 υδροηλεκτρικων εργοστασίων.

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να κάνουμε γεωτρήσεις. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα η Τουρκία είναι δυνατή», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να βγάζουμε φυσικό αέριο, θα δείτε πως θα αλλάξει ο καιρός σε ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anandolu.

Προχθές ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε ότι το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» θα ανοίξει ερευνητικά πηγάδια στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν ξέχασε την προκλητική ρητορική ότι «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας ή ούτε μια ίντσα της "Γαλάζιας Πατρίδας"».

Οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν και τη σχετική Navtex με την οποία δεσμεύουν την περιοχή στην τουρκική υφαλοκρηπίδα για το διάστημα από 7 Αυγούστου μέχρι 22 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

Δένδιας: «Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας»

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια, υπογράμμ...

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Φόρτωση άρθρων...