Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Έρχονται τα πρώτα γκάλοπ μετά τις πλημμύρες, πόσο προηγείται η Αχτσιόγλου του Κασσελάκη και η αποκάλυψη του Τζουμάκα για τον Λαλιώτη 

Παρασκήνιο

Από την Παρασκευή θα σκάσουν τα πρώτα γκάλοπ του φθινοπώρου, που θα αποτυπώσουν και το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία μετά την βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας. Πάντως οι περισσότερες δημοσκοπικές εταιρείες αναμένουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη  για να «τρέξουν» τις πρώτες μετρήσεις τους μετά το καλοκαίρι. 
Έτσι, κυρίως, από την άλλη βδομάδα θα έχουμε τα «σπουδαία» που βεβαίως δεν αναμένονται και πολύ «ρόδινα» για το Μαξίμου.

@ Μετά και την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κικίλια, την οποία διέρρευσε το Μαξίμου και αυτό έχει μια κάποια πολιτική σημασία, γίνεται σαφές πως η απόφαση του Μητσοτάκη είναι  να τρενάρει για λίγο τον ανασχηματισμό, αφού η ΜΟΝΑΔΙΚΗ προτεραιότητα της Κυβέρνησης και δική του προσωπικά αυτή την στιγμή, είναι να επανέλθει μια σχετική κανονικότητα στον Θεσσαλικό κάμπο. Οι κάτοικοι του οποίου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, συνεχίζουν να υποφέρουν μετά το κακό που τους βρήκε.
Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένο πωςοι «μαγκιές» και οι «λεονταρισμοί» κάποιων θα «πληρωθούν», εν ευθέτω χρόνο, με το ανάλογο νόμισμα.

@ Και σιγά – σιγά η μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ αποκτά χαρακτήρα ντέρμπι. Αφού προηγείται μεν η Αχτσιόγλου αλλά η διαφορά με τον Κασσελάκη αυτή την στιγμή είναι κάτω των 10 μονάδων και ο δεύτερος γύρος σε μια βδομάδα μπορεί να κρύβει ανατροπές.
Σημαντική παράμετρος πάντως για το τελικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αποτελεί το μέγεθος της συμμετοχής, αφού η κοινή (πολιτική) λογική λέει πως η μικρή συμμετοχή ευνοεί την Αχτσιόγλου, ενώ εάν καταγραφεί μια σχετική μαζικότητα στις κάλπες θα ωφεληθεί ο Κασσελάκης.  

@ O Νίκος Παππάς, που δεν έχει καμιά τύχη για τον δεύτερο γύρo της Προεδρικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ.  έχει ήδη καταστεί κοινωνός του προβληματισμού πολλών «παππικών», που δεν θέλουν να ακούσουν για Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο, «53» και «Ομπρέλα». Πρόκειται για στελέχη που επί της ουσίας όλο το προηγούμενο διάστημα εργάζονταν για την εσωκομματική περιθωριοποίηση της «Ομπρέλας» και περιέγραφαν αυτό το κομμάτι του κόμματος σαν «ΣΥΡΙΖΑ του 3%». Το ενδιαφέρον είναι ότι στα μάτια πολλών ΣΥΡΙΖΑίων, παρότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που εκτόξευσε την πολιτική καριέρα της Έφης Αχτσιόγλου αναθέτοντάς της ολόκληρο υπουργείο Εργασίας από το πουθενά, είναι σαν να μην έφυγε ποτέ η Αχτσιόγλου από τους «53» και σαν να παραμένει υπό την πολιτική επιρροή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Γι’ αυτά τα στελέχη, λοιπόν –που μοιράζονται μεταξύ Παππά και Κασσελάκη (δηλαδή Πολάκη...), η προοπτική να στηριχθεί η Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο δεν αποτελεί καν επιλογή. «Οι 53 θα τα πάρουν όλα και μας οδηγήσουν στο 3%», λένε μεταξύ τους, προσθέτοντας και ότι θα πρέπει να «κουρευτεί» το ποσοστό της Αχτσιόγλου για να αισθάνεται ότι δεν παίζει μπάλα μόνη της. 

@ Επιπροσθέτως, αν και έχει ανοίξει σε ελάχιστους τα χαρτιά του, ο Νίκος Παππάς με μερικές κατάλληλες... πολιτικές συμφωνίες, θα μπορούσε να στηρίξει Κασσελάκη, αν έβλεπε ότι τα «κουκιά» θα είναι τέτοια ώστε ο εξ Αμερικής ορμώμενος υποψήφιος θα είχε πιθανότητες να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό... Κάποιοι, μάλιστα, που συνήθως γνωρίζουν πώς σκέφτεται ο Παππάς, επιμένουν να λένε στη στήλη ότι μία «λαμπερή» προεδρία Κασσελάκη θα ήταν ένα «ενδιαφέρον πείραμα». 

@ Όσα αρνητικά πολιτικά χαρακτηριστικά και εάν καταλογίσεις στον Τζουμάκα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως αποτελεί ένα ιστορικό στέλεχος της Κεντροαριστεράς, με πολλά πολιτικά γαλόνια και παράσημα, παρά τα λάθη στα οποία κατά καιρούς υπέπεσε κυρίως λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Και επειδή ο Τζουμάκας γνωρίζει όσο λίγοι στον χώρο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ρόλο που διαδραμάτισαν στο παρασκήνιο, πολιτικά πρόσωπα και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η αποκάλυψη του για τον ρόλο του Λαλιώτη στα 2015. 
Όπως λοιπόν ο Τζουμακας αποκάλυψε ο Λαλιώτης στήριξε με τα «μπούνια» τον Τσίπρα.  Και οι γέφυρες των δύο (Λαλιώτη – Τσίπρα) εκτιμάται πως διατηρήθηκαν ανοιχτές μέχρι και την πρόσφατη διπλή ήττα του πρώην επικεφαλής της Κουμουνδούρου από τον Μητσοτάκη που τον οδήγησε και στην παραίτηση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις αποκαλύψεις Τζουμάκα φανταζόμαστε πως θα τις αξιολογήσουν ανάλογα και στην Χαριλάου Τρικούπη στην οποία συνεχίζει, ειρήσθω εν παρόδω, να διατηρεί κανονικά γραφείο το πάλαι ποτέ «Θείον Βρέφος»… 

@ Η νομιμοποίηση της απασχόλησης σε δύο εργοδότες με μία σύμβαση πλήρους απασχόλησης και μία με μερική, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της "μαύρης" εργασίας. Αποτελεί βέβαια και ένα επιπλέον κίνητρο για τους εργαζομένους έτσι ώστε να εμφανιστούν επιπλέον αποδοχές, οι οποίες στα 62 ή 67 έτη μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες, προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλότερη σύνταξη. Ωστόσο, αυτό που μένει είναι ότι για να βγάλε κάποιος μια σύνταξη λίγο υψηλότερη από τα ψίχουλα που παίρνουν σήμερα οι περισσότεροι συνταξιούχοι, θα πρέπει να δουλεύει μέχρι να... καταρρεύσει. Πόσοι είναι οι... τυχεροί που θα μπορούν να εργάζονται ταυτόχρονα σε δύο εργοδότες και έως 12 ώρες ημερησίως θα φανεί στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Αυτό όμως που σίγουρα απασχολεί σήμερα τον μέσο βιοπαλαιστή είναι ότι ακόμη και οι δύο δουλειές δεν είναι αρκετές προκειμένου να τα φέρει βόλτα με την ακρίβεια και πολύ περισσότερο προκειμένου να θεμελιώσει μια ουσιαστικά υψηλή σύνταξη για τα γεράματα του.... 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...