Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Εύα Καϊλή: Τι θα κρίνει την κράτησή της – Το «αγκάθι» στην υπεράσπιση της

Παρασκήνιο

Ενόψει της απολογίας της την ερχόμενη Πέμπτη η οποία θα κρίνει την περαιτέρω ή μη κράτησή της, η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη σε φυλακές των Βρυξελλών.

Το βασικό «αγκάθι» που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών στις 22 Δεκεμβρίου είναι για ποιον λόγο ενώ ήξερε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι υπάρχουν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι της, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά αντίθετα τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άντρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Παντσέρι.

Συνεπώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.

Επίσης, το γεγονός ότι ο σύντροφός της άνοιξε το στόμα του και ενέπλεξε και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, δείχνει ότι η έρευνα δεν τελείωσε εδώ αλλά έχει μεγάλη ουρά.

Συνεπώς, στόχος της Καϊλή θα είναι να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, να αποδείξει ότι εάν αποφυλακιστεί δε θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, δεδομένου ότι οι Βέλγοι έχουν το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της.

Οι ευρωσοσιαλιστές είχαν καταγγείλει την Καϊλή για την ψήφο «φάντασμα»

Επιπλέον, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την ψήφο της Καϊλή σε επιτροπή της Ευρωβουλής για το Κατάρ, που δεν ήταν καν μέλος.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πηγή των σοσιαλιστών είπε στο MEGA ότι όταν οι ευρωσοσιαλιστές συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε παραπάνω ψήφος και αυτή ήταν της Καϊλή, κάποιοι ευρωβουλευτές έκαναν εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών.

Κατήγγειλαν το γεγονός και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο ψήφισε.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κ. Καϊλή, ενώ ψήφισε «κρυφά», δεν κάθισε καν μαζί με τους σοσιαλιστές. Ήταν με «άλλους» όπως είπαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κωνσταντινόπουλος προκαλεί τον Ανδρουλάκη: «Δεν φοβάμαι τη διαγραφή – Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν φοβάται τις διαγραφή από το κόμμα. Ο Οδυσσέας...

Φόρτωση άρθρων...