Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές: Η απελπισία του Κασσελάκη και η εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία

Βρισκόμαστε 17 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και οι μονομάχοι θα τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία αυτής της αναμέτρησης, η οποία έχει διττή σημασία, τόσο για τους εσωτερικούς συσχετισμούς δυνάμεων όσο και για το πολιτικό προσωπικό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ευρωβουλή την επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη πενταετία.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει την οδό της υπευθυνότητας και της ανάδειξης του κυβερνητικού έργου, στοχεύοντας στην πρόκληση ρηγμάτων στα κόμματα που βρίσκονται... δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να περιορίσει τις διαρροές, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις... θεατρικές παραστάσεις που δίνουν οι αντίπαλοι του από τα αριστερά! Εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα σε σχέση με τα συμβαίνοντα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι πρόθυμοι "χορηγοί" του... μαλλιοτραβιούνται ή προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας ρεσιτάλ λαϊκισμού και ανευθυνότητας, "πυροβολώντας" τα πόδια τους!

Κασσελάκης σε ρόλο... Τσίπρα για την (διακαώς) κατάκτηση της δεύτερης θέσης!

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει... κοστολογημένα προγράμματα, μόνο που δεν έχουμε διαβάσει κανένα νούμερο σχετικά με τη "λυπητερή" για τον προϋπολογισμό, βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο... τουρίστας αρχηγός υπόσχεται 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, 13η και 14η σύνταξη στους συνταξιούχους, μειώσεις φόρων, αυξήσεις δαπανών και γενικά παραμένει μοναχικός παίκτης στο τερέν της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού. Καθημερινά με τα καμώματα του και τις ουρανομήκεις... ανοησίες του, επιβεβαιώνει την άποψη ότι υπάρχουν και χειρότερα μετά τον Τσίπρα! Ο αξιολύπητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην απελπισία του και το απύθμενο τίποτα που μας παρουσιάζει μέσω... TikTok ως ονειροπαρμένος νεόπλουτος, τα παίζει όλα για όλα, προκειμένου να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση, γιατί γι αυτόν σημαίνει πολλά...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σήμερα στην κοινωνία και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την απορία τους σχετικά με τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις. Είναι δε πολύ πιθανό να μείνουμε... έκθαμβοι με το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την... ανάποδη, σε σχέση με αυτό που υπονοεί ο αρχηγός του. Στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάτωσε, ενώ στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές δεν είχε καν συνδυασμούς στις σχολές!

Φαίνεται ότι χιλιάδες Αριστεροί έχουν αντιληφθεί ότι Αριστερός με πανάκριβα ακίνητα, καράβια, μπόλικο "κασέρι" και πολλές... σκιές, δεν συμβαδίζουν με το καταστατικό ενός κόμματος που έχει γαλουχηθεί με τις κομμουνιστικές "αξίες" και έχει στο DNA του τον νεοσταλινισμό! Πλήρως ασύμβατα τα δύο αυτά μεγέθη...

Ο Κασσελάκης επιθυμεί διακαώς να εκλεγεί δεύτερος με διαφορά από τον τρίτο και να πάει στην τρίτη και τελευταία φάση δημιουργίας ενός προσωποπαγούς κόμματος, που δεν θα είναι ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα δεν θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ! Το πόσοι θα τον ακολουθήσουν και πόσοι θα του φύγουν, αυτό μένει να φανεί τους προσεχείς μήνες. Πάντως, ο... ουρανοκατέβατος αυτός κονομημένος influencer που περνάει... ζωάρα, αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, τον διακρίνει μια μπρουτάλ κριαρίσια ανωριμότητα, διανθισμένη από εξάρσεις πολιτικού bullying του τύπου όλα τα... σφάζω και όλα τα... ξεσκίζω! Αν αυτός είναι πολιτικός που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, τότε όλοι οι υπόλοιποι είμαστε για το Δαφνί!

"Φουντώνει" ο "εμφύλιος" στην Κεντροαριστερά...

Κασσελάκης εναντίον Ανδρουλάκη και Ανδρουλάκης εναντίον Κασσελάκη, αποτελούν πλέον το "ζευγάρι" που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων για τις εντυπώσεις της δεύτερης θέσης, με το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας, τη Νέα Αριστερά, το ΜεΡΑ 25 και τα λοιπά αριστερά...ρετάλια να περιμένουν στη γωνία μήπως επωφεληθούν.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ... ανατινάζει τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη, ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί τον Στέφανο ότι με τη γελοία πολιτική του παρουσία προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Μητσοτάκη! Εδώ που τα λέμε, η Νέα Δημοκρατία θα ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιημένη αν έβλεπε τον Κασσελάκη στη δεύτερη θέση έστω και με μία ψήφο μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση κινδυνεύοντας να βρεθεί ακόμη πιο κάτω μέσα στους προσεχείς μήνες.

Από την άλλη, η χείρα φιλίας που έτεινε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πλεύση Ελευθερίας έπεσε στο κενό, αν και το status ζωής της... Ζωής και του Στέφανου είναι σχεδόν το ίδιο, καθώς τα δύο... μοσχαναθρεμμένα παιδιά της... Αριστεράς είναι μεγαλωμένα στα... πούπουλα και κονομημένα, ταΐζοντας... παραμύθι τους Αριστερούς... πελάτες τους! Από την άλλη πλευρά, ο Χαρίτσης με τον Στέφανο δεν μπορούν να κάνουν... χωριό, κάτι που κρίθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η Νέα Αριστερά δεν μπορεί να έχει κοινή πορεία με το ΜεΡΑ 25 και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα μπορούσε να βρει κοινό βηματισμό με τον Βαρουφάκη.

Επί της ουσίας, στην Αριστερά, όλοι είναι εναντίον όλων, ενώ ο Κεντροαριστερός Ανδρουλάκης δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει ότι αν βρεθεί στην τρίτη θέση, τότε αυτό θα οφείλεται στο κόμμα Λοβέρδου (Δημοκράτες), το οποίο δείχνει να του κόβει το κρίσιμο ποσοστό που θα τον οδηγούσε στη δεύτερη θέση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμη και δεν ξεπεράσει το 3% το κόμμα των "Δημοκρατών", τότε ο Λοβέρδος θα έχει εκδικηθεί το... ιερατείο της Χαριλάου Τρικούπη!

Από την άλλη, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, η πόλωση του κλίματος στον χώρο της Αριστεράς, δεν είναι καλό σημάδι για Κωνσταντοπούλου, Χαρίτση, Βαρουφάκη, οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Προσθέτουμε στην εξίσωση και το κόμμα "Κόσμος" του Πέτρου Κόκκαλη, που όλο και κάτι θα κόψει από αυτούς που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οπότε, το "ματς" στην Αριστερά, προβλέπεται πολύ... σκληρό! Ο μόνος που μπορεί να επωφεληθεί από όλη αυτήν την κατάσταση είναι ο... Κουτσούμπας, ο οποίος, ωστόσο, κινδυνεύει να χάσει τη μάχη των εντυπώσεων σε επίπεδο σειράς εκλογής από τον Βελόπουλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα (Photos)

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής...

Φόρτωση άρθρων...