Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές: Η κυβερνητική σταθερότητα και η απειλή ανατροπής από ένα νέο σκηνικό... παλαβομάρας

Παρασκήνιο

Κασσελάκης εναντίον Ανδρουλάκη και Ανδρουλάκης εναντίον Κασσελάκη, αποτελούν πλέον το "ζευγάρι" που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων για τις εντυπώσεις της δεύτερης θέσης, με το ΚΚΕ, την Πλεύση Ελευθερίας, τη Νέα Αριστερά, το ΜεΡΑ 25 και τα λοιπά αριστερά...ρετάλια να περιμένουν στη γωνία μήπως επωφεληθούν.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ... ανατινάζει τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη, ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί τον Στέφανο ότι με τη γελοία πολιτική του παρουσία προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Μητσοτάκη!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Τα πράγματα δεν είναι πιο... ρόδινα και στον χώρο της Δεξιάς και ακροδεξιάς.

Η "Νίκη" του Νατσιού και η "Φωνή Λογικής" της Λατινοπούλου έχουν κάθε λόγο να... κυνηγάνε ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα τον Βελόπουλο, μήπως και μπορέσουν να πιάσουν το 3%. Στο παιχνίδι των... τάκλιν βρίσκονται το κόμμα "Πατριώτες" του χρεοκοπημένου επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ενώ κάτι... ψιλά θα πάρουν το Εθνικό Μέτωπο, το Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας, η "Δημιουργία" και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, τον οποίο "αγόρασε" από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Φίλιππος Καμπούρης! Όλοι οι παραπάνω θα πάρουν κάτι, θα κόψουν από κάπου αλλού και στο τέλος θα μείνουν όσοι... αντέξουν! Επειδή είναι μαζεμένοι πολλοί και από τα... πολύ δεξιά, θα έχουμε τζαρτζαρίσματα, καραμπόλες, τάκλιν και ανατροπές, κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι θα χάσουν κάτι ψιλά, κάποιοι άλλοι θα κόψουν από άλλους και στο τέλος θα γίνει το... ταμείο!

Από τον δεξιό χώρο ξεχωρίζει η Ελληνική Λύση του... θαυματοποιού και ξερόλα Βελόπουλου, ενώ οι πολύ μικροί σχηματισμοί θα παλέψουν για να πάρουν και να... κόψουν, καθήμενοι εν τέλει στον... άσσο! Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα εκλέξουν ευρωβουλευτές η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση...

Μόνος ευνοημένος ο Μητσοτάκης

Από το παραπάνω σκηνικό... τρέλας και παλαβομάρας, ο μόνος που ευνοείται είναι ο Μητσοτάκης, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη αν είχε μεγαλύτερη διείσδυση και απήχηση το αφήγημα Ανδρουλάκη και αν δεν του είχε φύγει ο Λοβέρδος, ο οποίος αποτελεί σημαντική απώλεια για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε επίπεδο αριθμών, το Μαξίμου στοχεύει στην κατάκτηση μεγαλύτερου ποσοστού από το άθροισμα των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να τους έχει από... κάτω! Σε μια άλλη... ανάγνωση, αν δεχθούμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκράτες θα συγκεντρώσουν ποσοστό περί το 45%, τότε εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η λεγόμενη "παλαβή ψήφος" θα φτάσει στο 55%. Βέβαια, βρισκόμαστε πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό της... παλαβομάρας, όταν αυτό πλησίαζε ακόμη και το 60% στα μνημονιακά χρόνια, με ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ΛΑΕ και το... κακό συναπάντημα.

Ας μην έχουμε αυταπάτες, ότι με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε ξαφνικά η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Τα... αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν και ελπίζουμε απλά να μην αυξηθούν. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η κρίσιμη μάζα των κεντρώων ψηφοφόρων επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία, αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε σχέση με το ποσοστό που "χάνεται" προς τα δεξιά της.

Το συμπέρασμα που προκύπτει κατά τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχει μια διαχρονική δύναμη ευθύνης, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, άντε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από κει και πέρα αρχίζει η... τρέλα! Αυτήν την... τρέλα την πληρώσαμε πολύ ακριβά κατά το πρόσφατο παρελθόν και οποιαδήποτε προσπάθεια να ξανάρθει στο προσκήνιο με περισσότερους μη σκεπτόμενους ψηφοφόρους (για να μην πούμε τίποτα βαρύ...), μπορεί να φέρει τους ίδιους στο άμεσο και απώτερο μέλλον αντιμέτωπους με πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και τη χώρα ενώπιον νέων περιπετειών οι οποίες θα στοιχίσουν εθνικά. Γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχει βλακεία που να μην έχει το... αντίτιμο της!

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τα δύσκολα, τα οποία αν δεν προσέξουμε μπορεί να τα ξαναζήσουμε πολύ συντομότερα απ΄ ότι φανταζόμαστε...  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα (Photos)

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής...

Φόρτωση άρθρων...