Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γιατί ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ Μητσοτάκης δεν θα «διαπραγματευθεί» τον Ανασχηματισμό και η οργή των Τούρκων και της… Κουμουνδούρου για την εθνική κυβερνητική επιτυχία

Παρασκήνιο

Μετά από ένα εκπληκτικό τριήμερο στις ΗΠΑ , που δεν θα ξεχάσει σίγουρα ποτέ στην ζωή του, επιστρέφει αναζωογονημένος στην Αθήνα και στην εγχώρια ρουτίνα του… μαγγανοπήγαδου ο πρωθυπουργός.
Και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι μια εξαιρετικά «επικίνδυνη» ημερομηνία για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για το εάν θα προχωρήσει τελικά στον ΔΟΜΙΚΟ Ανασχηματισμό – που σκέφτεται πολύ σοβαρά εδώ και καιρό.
Το βέβαιο είναι πως  ο Μητσοτάκη μετά και το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αισθάνεται (και είναι) πολιτικά ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ και δεν θα μπει σε ουδεμία διαδικασία «διαπραγμάτευσης» για τον επικείμενο Ανασχηματισμό, είτε με τους «βαρόνους» της ΝΔ είτε με την Διαπλοκή. 
Παράλληλα το momentum ευνοεί απόλυτα το restart για μια νέα Κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα στις κάλπες την Άνοιξη του 2023.       
  
@  H ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και ο πολιτικός και διπλωματικός του θρίαμβος,  εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ  προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ που πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα «ταυτίζονται» με τις  απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά το άρθρο του Καρτερού στην χθεσινή avgi.gr, θυμίζει πληρωμένη καταχώρηση της "Χουριέτ"... 
Ακόμη περισσότερο όμως φαίνεται πως ενόχλησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε με όλο το Κογκρέσο στο πόδι, σε διάφορα σημεία της ομιλίας του και ειδικότερα στην αναφορά που έκανε στο Κυπριακό ζητώντας να μην υιοθετηθεί λύση δύο κρατών.
Οι τίτλοι και τα άρθρα δείχνουν την οργή που προκαλούν αυτές οι εξελίξεις στην Άγκυρα: "Κλακαδόροι του Μητσοτάκη αυτοί που τον χειροκρότησαν όρθιοι στο Κογκρέσο", "Παιχνίδια της Ελλάδας για να πάρει F-35", "Συκοφαντίες για την ανατολική Μεσόγειο", "Καταγγελίες Μητσοτάκη στο Κογκρέσο", είναι κάποιοι από αυτούς.
Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την αγορά των S400 η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός στο πρόγραμμα των F-35 και τώρα ο Μεβλούτ Tσαβούσογλου βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για να εξασφαλίσει την αγορά και την αναβάθμιση των παλαιάς γενιάς F-16. Την ώρα μάλιστα που οι ΗΠΑ αρνούνται να παραδώσουν στην Τουρκία τα 5 πρώτα F-35 που κατασκευάστηκαν και έχουν πληρωθεί.

@ Μετά την άθλια εικόνα που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη (και ειδικά στα Χανιά)  αυτό που προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να πείσει τον Γιώργο Σταθάκη να κατέβει εκ νέου υποψήφιος στα Χανιά, προκειμένου να αποκαταστήσει τη «σοβαρότητα» και τον «αστικό» χαρακτήρα του ψηφοδελτίου. Ωστόσο, υπάρχει... πρόβλημα: ο Σταθάκης, που γενικώς έχει λυμένα τα προβλήματά του και δεν «καίγεται» για το αν θα έχει έδρα ή όχι, δεν συζητά να είναι εκ νέου υποψήφιος όσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καπαρώσει» τη δεύτερη θέση (πανελλαδικά, γιατί είπαμε: στην Κρήτη πάει για την τρίτη...). Κι αυτό διότι το δεύτερο κόμμα στα Χανιά σχεδόν τα χάνει όλα, αφού οι έδρες μοιράζονται 3-1. Με άλλα λόγια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρώτο κόμμα και με την προοπτική να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, τότε παραπάνω από ένας βουλευτής δεν πρόκειται να εκλεγεί στα Χανιά. Ως εκ τούτου, δεν έχει κανέναν λόγο να «τσαλακωθεί» (ξανά) μόνο και μόνο για να εξευμενίσει τους συμπατριώτες του που είναι έξαλλοι με τον Πολάκη.

@ Την επιστροφή του στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο μέλλον, κυρίως μέσω εξαγορών υφιστάμενων αδειών παραγωγής, αλλά και μέσω εντοπισμού και ωρίμανσης νέων έργων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα δρομολογεί ο όμιλος Ελλάκτωρ. Μπορεί να μην έχει ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» από την πρόσφατη ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil) για την πώληση του 75% της υφιστάμενης δραστηριότητας των ΑΠΕ, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει ήδη την επόμενη μέρα, επιθυμώντας να επιστρέψει στον κλάδο, καθώς αναγνωρίζει τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
Οσον αφορά την προαιρετική δημόσια πρόταση της Reggeborgh Invest για την απόκτηση επιπλέον μετοχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, πηγές του ομίλου Ελλάκτωρ εκτιμούσαν πρόσφατα ότι δεν αναμένουν σημαντική προσφορά μετοχών από τους υπόλοιπους μετόχους, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα ποσοστό της τάξεως του 5%.

@ Αυξημένο κατά 53,7% είναι το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα,  το χρέος που προέρχεται από τη μη καταβολή φόρων,  έφτασε τα 3,326 δισ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε φτάσει τα 2,164 δισ. (αυξημένο κατά 53,7%).. Μόνο τον Μάρτιο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 790 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα  626 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 26%).
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ η ανωτέρω αύξηση ερμηνεύεται από την περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα του προηγούμενου έτους  που οδήγησε σε μείωση της βεβαίωσης στις κύριες φορολογικές κατηγορίες (Εισόδημα, ΦΠΑ, ΦΜΥ), περιορισμό των εσόδων, αλλά και περιορισμό των απωλειών δηλαδή του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου, σε σχέση με το 2022 που η οικονομική δραστηριότητα έχει επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.
Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει φθάσει πλέον στα 113 δισ. ευρώ, ποσό το οποίου οφείλουν περισσότεροι από 4 εκατ. φορολογούμενοι. Σημειώνεται ότι από τα 113 δισ. ευρώ τα 25 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. 

@ Όπως είχε αποκαλύψει και η στήλη από την πεασμένη Δευτέρα (δες εδώ) ολοκληρώθηκε το big deal Cosmote – Ολυμπιακού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της δημοφιλούς ομάδας του Πειραιά.
 Η συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί από τη σεζόν 2022-2023 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων για το Πρωτάθλημα της Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες, τους εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες, καθώς και σημαντικούς αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.
Η κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών COSMOTE SPORT, θα αναλάβει την κάλυψη των αγώνων των «Πειραιωτών» με πλούσια ρεπορτάζ, αλλά και ειδικές pre-game και post-game εκπομπές στο πλαίσιο σημαντικών αναμετρήσεων.
Οι αγώνες του Ολυμπιακού έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που τη σεζόν 2022-23 περιλαμβάνει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League), τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες εμπορικών ομάδων, την πλειονότητα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Super League, μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.α.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κ.α.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Φόρτωση άρθρων...