Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Γρηγόρης Δημητριάδης: Το κυνοκομείο Σπάρτης μετατρέπεται σε πρότυπο καταφύγιο φιλοξενίας των αδέσποτων φίλων μας

Παρασκήνιο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, αναφέρθηκε στο κολαστήριο αδέσποτων της Σπάρτης και στις προσπάθειες που έγιναν για την μεταμόρφωσή του.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι εδώ για να μας θυμίζει πως μπορούν τα πράγματα να αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο. Όπως το παράδειγμα της Σπάρτης», σχολίασε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε:

«Σε μικρό χρονικό διάστημα με τη βοήθεια και τη συνεργασία πολλών, το κυνοκομείο μετατρέπεται σ’ ένα πρότυπο καταφύγιο φιλοξενίας των Αδέσποτων φίλων μας. Και αυτή την προσπάθεια είμαστε εδώ για να την ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη προκάλεσαν τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής και έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα, καταγράφοντας τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιούσαν τα ζώα.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης και δύο άλλα άτομα, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων στα δημοτικά κυνοκομεία.

Δράση ανέλαβαν άμεσα εθελοντικές οργανώσεις καθώς και απλοί πολίτες προκειμένου να συνδράμουν το έργο και να μετατραπεί ο χώρος από κολαστήριο σε καταφύγιο, ενώ το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, ο διευθυντής του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, φρόντισε για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων, ενώ τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...