Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για πιθανή αγορά επιθετικών αμφίβιων οχημάτων από την Ελλάδα

Παρασκήνιο

Την πιθανή πώληση επιθετικών αμφίβιων οχημάτων και σχετικού εξοπλισμού στην Ελλάδα ενέκρινε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η συμφωνία μπορεί να φτάσει και τα 268 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η Αθήνα περιμένει μερικές δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα που θα πάνε στα νησιά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ζητήσει να αγοράσει εξήντα τρία επιθετικά αμφίβια οχήματα, παραλλαγή προσωπικού (AAVP-7A1), εννέα αμφίβια οχήματα επίθεσης, παραλλαγή διοίκησης (AAVC-7A1), τέσσερα επιθετικά αμφίβια οχήματα, παραλλαγή ανάκτησης (AAVR-7A1) και εξήντα τρία πολυβόλα διαμετρήματος 50 χιλιοστών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...