Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το δυστύχημα στα Τέμπη και η δημοσκοπική του επιρροή, ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι

- Έτοιμες για σκληρή σύγκρουση είναι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Στο επίκεντρο βρίσκεται η γνωστή σύμβαση για την τηλεδιεύθυνση των σιδηροδρόμων, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα ανταλλάξουν βολές και για την τραγωδία των Τεμπών και για άλλα θέματα, ενώ το κλίμα μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι.  

- Το στοιχείο που πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων από τις πρόσφατες μετρήσεις είναι εκείνο που αφορά στο κατά πόσο το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της MRB η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θα λάβει υπόψη τα όσα τραγικά συνέβησαν και οδήγησαν στην απώλεια δεκάδων ζωών. Σε κάθε περίπτωση βέβαια στη ζυγαριά θα μπει η συνολική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας.  

- Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στο κέντρο της Αθήνας. Πράγματι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και ζήτησαν περισσότερα και καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα τους και προοπτική για την επόμενη μέρα. Κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να αναδείξουν ιδεοληψίες και αγκυλώσεις περί αξιολόγησης στο δημόσιο.      

- Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αντιδρούν σε ένα μέτρο, που όταν υλοποιείται με σωστό τρόπο αναδεικνύει στην πραγματικότητα την ποιότητα της δουλειάς χιλιάδων υπαλλήλων που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό. Ας εξετάσουν εκ νέου τη στάση τους οι συνδικαλιστές, γιατί δεν πρέπει να δίνουν αφορμές να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Ας αντιμετωπίσουν την  πραγματικότητα με όρους μέλλοντος.

- Οι αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα σε ΗΠΑ και Ελβετία έχουν προκαλέσει ανησυχία σε όλη την Ευρώπη και τους θεσμούς, καθώς ξύπνησαν μνήμες από το 2008. Πολλοί παράγοντες της οικονομίας εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την επόμενη μέρα, αλλά τα ερωτηματικά δεν λείπουν. Η Ε.Ε έχει αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις από το 2020 και μετά. Συνεπώς μια νέα θα έφερνε στα όρια τις αντοχές της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Φόρτωση άρθρων...