Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Καβγάς Ραγκούση-Πολάκη για τους μισθούς των γιατρών που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Νέο μέτωπο με… φωνές και ένταση σημειώθηκε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος έθεσαν θέμα κοστολόγησης των προτάσεων του κόμματος, χωρίς να εξαιρούν αυτές που έχει καταθέσει για την Υγεία ο βουλευτής Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης φέρεται να υπενθύμισε στον κ. Πολάκη πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει όχι για διπλασιασμό των αμοιβών, αλλά για 2.000€ αρχικό μισθό στους νέους γιατρούς, πολύ περισσότερο όταν αυτά εξαγγέλθηκαν χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά το Συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κ. Ραγκούσης εξήγησε πως ο διπλασιασμός των αμοιβών των υγειονομικών κοστίζει 2,5 δισ. Και υπό αυτήν την οπτική, «να πούμε και διπλασιασμό και τριπλασιασμό των αμοιβών, αλλά να πούμε και από που θα τα βρούμε» φέρεται να παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης, με αποτέλεσμα νέα έκρηξη του βουλευτή Χανίων. Ο κ. Πολάκης φέρεται να απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς υπόσχεται το διπλασιασμό αμοιβών και ότι μπορούν να βρεθούν τα χρήματα, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει επακριβώς τις πηγές.

«Πρέπει να υπάρχει κοστολόγηση θέσεων τις και προτεραιοποίηση. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης» φέρεται να δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προκειμένου να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε λογικές κόμματος διαμαρτυρίας. Ακόμη, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο, λέγοντας πως αυτές προβλέπονται στο καταστατικό μόνο σε περίπτωση εκλογών με λίστα, απορρίπτοντας την ιδέα των εκλογών με σταυρό. Είναι αντικαταστατικές και εκτός λογικής αφού αποφασίζει ο λαός και δεν μπορεί να υπάρχει πρόκριμα σε κάποιους περισσότερο, επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, για να προσθέσει αναφορικά με την ψηφιακή εκδοχή τους πως δεν έχει διασφαλιστεί το αδιάβλητο, απορρίπτοντας παράλληλα τις υποψηφιότητες celebrities.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η «πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη σε γυναίκα που φώναζε σε ομιλία του στην Κέρκυρα

Την πληρωμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εισέπραξε μια γυναίκα που επιχείρησε να δημιουργήσει επεισόδιο στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα. Την ώρα που μιλούσε ο πρω...

Κασσελάκης για Τσίπρα: Μου είπε ότι δεν θα διεκδικήσει κάτι στην Κεντροαριστερά, δεν θα τον κάνω υπουργό

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και το πότε θα καταθέσει το πόθεν έσχες του, μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που ...

Φόρτωση άρθρων...