Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κωνσταντοπούλου: Ο Πρωθυπουργός δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα και αυτό είναι θετικό

Για «διπλωματικό ζήτημα» με θετικό όμως πρόσημο έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» προχώρησε σε μια δήλωση αναφορικά με την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο.

Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, αρνήθηκε να δει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των αναφορών του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα που εξακολουθούν να εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ο πρωθυπουργός ηθελημένα ή άθελά του δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα για τα γλυπτά του Παρθενώνα απέναντι σε έναν “άτσαλο” Βρετανό πρωθυπουργό κι αυτό είναι θετικό. Στηρίζουμε, θα στηρίξουμε και θα προτείνουμε τις σοβαρές διπλωματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να επιστρέψουν τα γλυπτά στο σπίτι τους», ανέφερε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...