Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου - Υπό εξέταση το κόμμα «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου

«Κόπηκε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες Εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εις βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου

Ακόμα, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Κόπηκε από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου

Η αντίδραση Μπογδάνου

Σε δήλωσή του στο Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε τα εξής: «Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους».
 

Υπό εξέταση το κόμμα του Κανελλόπουλου

Επίσης, υπό εξέταση βρίσκεται το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας και το όνομά του είχε εμπλακεί στις μεθοδεύσεις προκειμένου ο καταδικασμένος με τη Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε θέσει σε αναστολή λειτουργίας το «ΕΑΝ» προκειμένου να μπει «μπροστινός» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το θεσμικό ανάχωμα που όρθωσε η κυβέρνηση κατά των εγκληματικών συμμοριών που επιχειρούν να εισέλθουν στην Βουλή παριστάνοντας τα πολιτικά κόμματα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Ο κ. Κανελλόπουλος έθεσε ξανά σε λειτουργία το «ΕΑΝ» με την φιλοδοξία να λειτουργήσει ως «κέλυφος» εντός του οποίου θα κρυφτεί το κόμμα Κασιδιάρη, χωρίς όμως να εμφανίζεται στις τάξεις του ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κανελλόπουλος: Κατέθεσε πρόταση στον Άρειο Πάγο για να κατεβεί στις Εκλογές με τον ΕΑΝ

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...