Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κυβέρνηση: Οι δημοσκοπήσεις και οι αναταράξεις στην οικονομία φέρνουν αλλαγή στρατηγικής

Αλλαγή στρατηγικής έφεραν στο Μέγαρο Μαξίμου οι συνέπειες που προκαλεί η ακρίβεια στην κοινωνία και τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που καταγράφουν την πίεση που δέχονται οι πολίτες και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Ο Πρωθυπουργός βλέπει τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά με μεγαλύτερο ρεαλισμό και χαμηλότερους τόνους, δίνοντας έμφαση στην παρούσα φάση στη δημιουργία ενός πλαισίου ασφαλείας για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτη προτεραιότητα συνιστά η προστασία στο μέτρο του δυνατού του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου που θα ενισχύσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και θα δώσει την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει ίσως κάτι καλύτερο από όσα αποκαλύπτουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

Οι εισηγήσεις για δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου βρίσκονται ήδη στις καλένδες, καθώς στο πρωθυπουργικό γραφείο αντελήφθησαν πως μια τέτοια κίνηση θα έπληττε το προφίλ του θεσμικού και αξιόπιστου πολιτικού παίκτη Κυριάκου και θα έστελνε μηνύματα ηττοπάθειας και καιροσκοπισμού στην κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες για το μείζον στόχο της αυτοδυναμίας, καθώς πράγματι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης ως οπαδός και εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα, έβαλε στο δημόσιο διάλογο με έμμεσο τρόπο το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας, λέγοντας πως η χώρα θα κυβερνηθεί οπωσδήποτε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...