Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το «Αλέξη, άλλαξέ τα όλα» είναι... σικέ: Λούλης και Καρτερός «σπρώχνουν» τον Τσίπρα να στήσει νέο κόμμα

Η «θεωρία του ώριμου φρούτου» έπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ο «ανεκτίμητος» Τσίπρας ετοιμάζεται να υποδείξει το κόμμα του ως «σάπιο», ζητώντας «εντολή να τα αλλάξει όλα».

Παρασκήνιο

Πολλά ΜΜΕ προέβαλαν την άποψη του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη περί «επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ» και «ανεκτίμητου Αλέξη Τσίπρα» ως μία «τομή» στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να ξέρουμε όλοι για ποιο πράγμα μιλάμε, ο λόγος για την πρόταση Λούλη να επανιδρύσει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο επικοινωνιολόγος είχε χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κουρασμένο κόμμα» και τον Αλέξη Τσίπρα ως «ανεκτίμητο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά από εκείνον, βρίσκεται το χάος...

Αυτή η άποψη, λοιπόν, προβλήθηκε ως μία νέα και φρέσκια ιδέα που ακούγεται στη δημόσια σφαίρα. Ωστόσο, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά: ο Λούλης, που πράγματι όταν μιλούσε για το «δόγμα του μεσαίου χώρου» που οδήγησε τον Κώστα Καραμανλή στην εξουσία (και την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αλλά αυτό είναι άλλη, μεγάλη συζήτηση...), έλεγε κάτι πρωτότυπο, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα παιχνίδι σικέ –και όσα λέει αποτελούν σημαδεμένη τράπουλα.

Και εξηγούμαι: τα ως άνω αποτελούν ήδη εισηγήσεις διάφορων «τσιπροφυλάκων» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη μέρα» των εκλογών, όταν κάτι θα πρέπει να πει. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές τις εισηγήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, είτε «πιάσει» 22 είτε 17%, θα πρέπει ήδη από το βράδυ των εκλογών, να κάνει ό,τι έκανε και το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου του 2019: να παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό αφήγημα δίνοντας ένα «τυράκι» στους ΣΥΡΙΖΑίους για να έχουν να ασχολούνται. Και, ταυτοχρόνως, το «τυράκι» αυτό θα περιγράφει και όλους τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θα «πουλάει» στους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματός του την «ανάγκη» να μείνει στο τιμόνι.

Ο Γιάννης Λούλης έχει γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα και οι δυο τους έχουν ανταλλάξει κάποιες απόψεις στο παρελθόν. Όμως, τώρα, ο γνωστός επικοινωνιολόγος δεν γνωρίζει από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια και τις εισηγήσεις που πέφτουν καθημερινά βροχηδόν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Όμως, ο Λούλης είναι... ωσεί παρών στις συσκέψεις και στις κλειστές κουβέντες του Αλέξη Τσίπρα με τους 3-4 ανθρώπους που εμπιστεύεται για να συζητήσει θέματα τα οποία αφορούν το προσωπικό του μέλλον.

Το «Αλέξη, άλλαξέ τα όλα» είναι... σικέ: Λούλης και Καρτερός «σπρώχνουν» τον Τσίπρα να στήσει νέο κόμμα

Το «Αγκίστρι», λοιπόν, είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Λούλης μετρά μία πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης με τον άτυπο συμβουλάτορα και λογογράφο του Αλέξη Τσίπρα, τον Θανάση Καρτερό –για τους φίλους του «κύριος Μαρούλιας», από την εποχή που επιχειρηματολογούσε, ως διευθυντής του «Ριζοσπάστη», γιατί η σοβιετική ραδιενέργεια που είχε εκλυθεί από το Τσερνόμπιλ ήταν... άκακη για τους Έλληνες που μπορούσαν άφοβα να φάνε τα γνωστά ζαρζαβατικά.

Λούλης και Καρτερός εκτιμούν ο ένας τον άλλο (εξάλλου, κάθε άλλο παρά τυχαία πολιτικά μυαλά είναι...) «ζυμώνονται» συχνά και πολλές φορές, ο τελευταίος αναλαμβάνει να μεταφέρει τις απόψεις του πρώτου στον Αλέξη Τσίπρα. Τούτων δοθέντων, τα «προσεχώς» από την ταινία «Αλέξη, άλλαξέ τα όλα», που έχουν αρχίσει να προβάλλονται δεξιά και αριστερά, είναι... σικέ. Ο Λούλης, αλλά και διάφοροι αρθρογράφοι και αναλυτές που επιμένουν για την ανάγκη ίδρυσης νέου κόμματος, επί της ουσίας προλειαίνουν το έδαφος για να πει το βράδυ της επόμενης Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας αυτό που έχει ήδη αποφασίσει: ότι αναλαμβάνει την ευθύνη του αποτελέσματος, αλλά είναι αποφασισμένος να ζητήσει από «τον λαό της δημοκρατικής παράταξης» να τού δώσει «ισχυρή εντολή να τα αλλάξει όλα».

Λούλης και Καρτερός «σπρώχνουν» τον Τσίπρα να στήσει νέο κόμμα

Εξάλλου, χωρίς καμία διάθεση αυτοαναφορικότητας –ξέρετε, άλλωστε, οι τακτικοί αναγνώστες ότι το «Αγκίστρι» δεν κομπορρημονεί- όλα έχουν γραφτεί εδώ και 20 ημέρες σε τούτη εδώ τη στήλη. Υπό τον εύγλωττο τίτλο «Ραντεβού στις 26 για... διάσπαση και κόμμα Τσίπρα», η στήλη έχει αποκαλύψει τί ακριβώς σχεδιάζει να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχει καταφέρει, ασφαλώς, να παραμείνει στη... δεύτερη θέση.

Γράφαμε, λοιπόν, στις 3 Ιουνίου: «...η εκλογική επιτροπή Τσίπρα, με ολίγη από Αχτσιόγλου-Χαρίτση, με την εκρηκτική άνοδο του Τεμπονέρα και με αρκετή δόση από Θρασκιά και Λινού, αποτελεί ουσιαστικά το «πρόπλασμα» ενός νέου κόμματος: ενός «κόμματος Τσίπρα», για τη δημιουργία του οποίου ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν εισηγήσεις ήδη από το βράδυ των εκλογών του 2019, αλλά επέλεξε να αφήσει τη θεωρία του... ώριμου φρούτου να κάνει τη δουλειά».

Η «θεωρία του ώριμου φρούτου» εν τέλει έπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να υποδείξει το κόμμα του ως «σάπιο», ζητώντας «εντολή να τα αλλάξει όλα», βαθιά πεπεισμένος ότι για την συντριβή και την έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα εξουσίας φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός εκείνου που έχει το τιμόνι από τον Φεβρουάριο του 2008.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...