Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

«Βόμβα» από Μαντζουράνη: «Οι δέκα κατηγορούμενοι για τη Novartis ήταν εξαρχής αθώοι!» (ηχητικά)

Σε νέα δήλωση-«βόμβα» προχώρησε ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης. Ο δικηγόρος είπε ότι ήταν εξαρχής αθώα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis .

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7», ο Γιάννης Μαντζουράνης, είπε ευθέως ότι οι κατηγορίες και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τέθηκαν στο αρχείο, «που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι είχε γραφτεί και είχε λεχθεί για την υπόθεση, απάντησε ότι «αφορά τις εφημερίδες και τα Μέσα Ενημέρωσης που τα έλεγαν και τα έγραφαν».
Οικονόμου για Μαντζουράνη και Φωτίου: «Καταρρέει η εκστρατεία λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές»

«Και τι σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τώρα έτσι», ρώτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων για να λάβει την απάντηση από τον δικηγόρο: «Ακούστε, δε με διαβεβαιώνει τίποτα. Γι΄ αυτό είναι η εισαγγελική αρχή και η ανακριτική αρχή αρμόδια, για να διασταυρώσει τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μαντζουράνη:

Μαντζουράνης: Ναι, όπου εκεί παρά τις χυδαίες επιθέσεις, το συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι είπαν όλη την αλήθεια, είναι ξεκάθαρη.

Δημοσιογράφος: Η οποία όμως αλήθεια δεν έστειλε και κανέναν στη φυλακή, έτσι;

Μαντζουράνης: Ποιον να στείλει στη φυλακή;

Δημοσιογράφος: Αυτούς που πήραν με τις τροχήλατες βαλίτσες με τα λεφτά.

Μαντζουράνης: Μισό λεπτάκι τώρα, μισό λεπτάκι. Δεν έστειλε στη φυλακή γιατί αρχειοθετήθηκαν και οι δέκα υποθέσεις.

Δημοσιογράφος: Ως έγκριτος νομικός ξέρετε ότι μια υπόθεση αρχειοθετείται, αν δεχθούμε ότι η Θέμιδα είναι τυφλή για να σας βοηθήσω, αρχειοθετείται όταν δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία...

Μαντζουράνης: Βεβαίως, αυτό λέω κι εγώ. Δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μέσα σε χρόνο «DT» που λέμε, μέσα σε ταχύτατο χρόνο, η αρμόδια εισαγελλέας η κυρία Τουλουπάκη την οποία υπερασπίζομαι στο Ειδικό Δικαστήριο, έθεσε επτά υποθέσεις στο αρχείο. Και μετά από λίγο, από κάμποσο καιρό τέθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι. Αυτό λέω κι εγώ.

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά για θυμηθείτε τι γράφτηκε τι λέχθηκε και από το Documento και από όλους τότε, ότι τα παίρνουν από τροχήλατες βαλίτσες.

Μαντζουράνης: Αφορά, προσέξτε, το τι γράφτηκε και το τι λέχθηκε αφορά τις εφημερίδες και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας που τα έλεγαν και τα έγραφαν.

Δημοσιογράφος: Και τι σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τώρα έτσι;

Μαντζουράνης: Ακούστε, δεν με διαβεβαιώνει τίποτα, γι' αυτό είναι η εισαγγελική αρχή και η ανακριτική αρχή αρμόδια να διασταυρώσει τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Γιατί ο κάθε μάρτυρας μπορεί να λέει την αλήθεια ή μπορεί να λέει και παραμύθια.

Η συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη και το απόσπασμα που αναφέρεται στην υπόθεση Novartis:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ για το... κοστολογημένο οικονομικό του πρόγραμμα και το κόμμα Ι.Χ.

Γράφαμε πριν από μερικές ημέρες, ότι η κυβέρνηση έχει στήσει μια ωραία παγίδα στον Κασσελάκη σχετικά με τη συζήτηση που πρέπει να γίνει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλ...

Φόρτωση άρθρων...