Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Mέσω Κασσελάκη η «εκδίκηση» Τσίπρα

Ο εφοπλιστής Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου θα δώσουν σκληρή μάχη για τη... διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εφοπλιστής Κασσελάκης με τις σπουδές στα καλύτερα κολλέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας στην αγωνία την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ίσως είχε στο μυαλό της μια άνετη επικράτηση από τον πρώτο γύρο, την οποία θα εόρταζε με μια ολιγοήμερη ανάπαυλα στο... Costa Navarino!

Αναμφίβολα, η μεγάλη προσέλευση στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαζε... μάτι ότι ήταν υπέρ του "προϊόντος Κασσελάκη", ο οποίος μέσα σε μερικές εβδομάδες "τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα" στο πολιτικό σκηνικό. 

Του Λουκά Γεωργιάδη

Ο νεαρός που δεν ξέρει κατά πού πέφτει η Κουμουνδούρου και έχει ανδρωθεί μέσα στην "καρδιά" του καπιταλισμού, θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα των... εφοπλιστών και της Goldman Sachs, που θα έχει ολίγον από Μακρόνησο και από... ξεδόντιασμα δικαστών και δημοσιογράφων! Τον συγκεκριμένο υποψήφιο υποστήριξε η πλειονότητα των εκλογέων, οι οποίοι μέχρι πρότινος πίστευαν ότι στήριζαν το... παιδί του λαού, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κασσελάκης, ο οποίος φαίνεται ότι αποτελεί το υποκατάστατο προϊόν του Τσίπρα, ανεβάζει το επίπεδο της ιδεολογικής σύγχυσης και... τρέλας εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης, με υποστηρικτή τον Παύλο Πολάκη είναι ο άνθρωπος που... βασανίστηκε σε κολλέγια και αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ στη συνέχεια... ταλαιπωρήθηκε στην Goldman Sachs.

Όταν είδε και αποείδε με όλα τα "πιράνχας" του καπιταλισμού που είχε μπλέξει, είπε να το ρίξει στον... λαϊκό εφοπλισμό! Θεωρεί ότι είναι από τους άριστους, αλλά οι σύντροφοι του στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουμε ότι θεωρούν την αριστεία... ρετσινιά! Εφόσον επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα είναι ο άνθρωπος που με καθαρά αμερικανικό στυλ, θα ευαγγελίζεται την ανερχόμενη δύναμη ενός "Αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος" made in USA και θα κάνει τις ορδές των αναρχικών των Εξαρχείων και τους "Ρουβίκωνες" να παραληρούν υπέρ μιας νέας Ριζοσπαστικής Αριστεράς του... καπιταλισμού! Επειδή πλησιάζει η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου, μπορεί να τον δούμε, ακόμη και αν δεν εκλεγεί αρχηγός, να φωνάζει "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". 

Και κάπου εκεί θα αρχίσει να "ψήνεται" μια μεγάλη... συνάντηση μεταξύ κομμουνιστογενών αριστερών, ελιτίστικων αριστερών και αριστερών... καπιταλιστών! Γενικώς, αριστεροί καπιταλιστές, συντρόφια, σύντροφοι και... παλικάρια, θα γίνουνε μαλλιά κουβάρια!

Από την άλλη πλευρά, η... σίγουρη Έφη, μάλλον πρέπει να πήρε το... μάθημα της από τον Τσίπρα, ο οποίος την εκδικήθηκε μέσω Κασσελάκη, για την υπονόμευση, που ο ίδιος νόμιζε ότι του έκανε η συντρόφισσα. Δεν έχει... διασχίσει καν το μυαλό του Τσίπρα, ότι η Αχτσιόγλου έβαλε ένα πολύ μικρό λιθαράκι στον αναρχοαριστερό... αχταρμά που ο ίδιος έστησε! 

Αλλά, δεν πειράζει, έτσι είναι η ζωή! Ο Τσίπρας χαμογελάει με τον Κασσελάκη, η Έφη είναι πικραμένη γιατί αλλιώς τα περίμενα στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο, είτε με τον έναν είτε με την... άλλη αρχηγό, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει ξεκάθαρα σε πορεία διάσπασης. 

Αν μάλιστα, εκλεγεί ο Κασσελάκης είναι σίγουρο ότι θα υποπίπτει από γκάφα σε γκάφα, καθώς οι επικοινωνιακές... γιόμες σε φουλ αμερικανικό ρυθμό και στυλ, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την πλήρη αφέλεια του ως προς τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, αν εκλεγεί η Έφη στον δεύτερο γύρο (μάλλον δύσκολο...), θα προσπαθήσει να στήσει ένα κόμμα όπου θα πρέπει να "αποτσιπροποιηθεί" και ταυτόχρονα να μην "κασσελλοποιηθεί". Αλλά και η ίδια δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να μείνει σε ένα κόμμα που δεν θα "αποτσιπροποιηθεί", αλλά θα "κασσελοποιηθεί". 

Εν ολίγοις, η μέχρι πριν μερικές εβδομάδες σίγουρη νικήτρια Έφη, πρέπει να διαλέξει και να κάνει τις επιλογές της, την επόμενη μέρα. Αν εκλεγεί αρχηγός, τότε πρέπει να στείλει... αδιάβαστους τους άλλους μισούς, ενώ αν δεν εκλεγεί, τότε θα πρέπει να σκεφτεί την ανεξαρτητοποίηση της, μαζί με τους μισούς συντρόφους, οι οποίοι δεν θα θέλουν να γίνουν... Κασσελάκηδες!

Το σόου στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αρχίζει. Από το παιδί της... Κυψέλης με τα τέκνα που φοιτούν στο ιδιωτικό σχολείο και τις... τσάμπα διακοπές στο Σούνιο, πάμε στο... boy  από το Χάρβαρντ και τις... μπίζνες, το οποίο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει σε καταλήψεις με... συντρόφους και... συντρόφια, για να αποδείξει πόσο Αριστερός είναι! 

Άλλωστε, ο Κασσελάκης, απέδειξε ότι η διαδρομή από το... κολλέγιο προς το Χάρβαρντ, την Goldman Sachs και τον εφοπλισμό έως τη Μακρόνησο, είναι μια πάρα πολύ απλή... υπόθεση! Τόσο απλή, όσο και η ξεφτίλα που διακρίνει αυτό το έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους δυστυχείς ψηφοφόρους του, οι οποίοι ονειρεύονταν με τον Αλέξη την αλλαγή του κόσμου με στροφές... 360 μοιρών, ενώ τώρα μπορούν να ονειρεύονται ότι θα συμμετέχουν στον λαϊκό καπιταλισμό, αριστερού τύπου, του εφοπλιστή Κασσελάκη! 

Καλορίζικο το νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές... επιθεωρήσεις και όχι από αυτές που παίζονται στα θέατρα τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Όσο περισσότερο διαρκέσει αυτή η... επιθεώρηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά από Πολάκη για τους «επώνυμους» του ΣΥΡΙΖΑ - Στο στόχαστρο ο εξάδελφος Βασίλης Κασσελάκης

Μαίνεται όπως φαίνεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του εξαδέλφου Κασσελάκη Βασίλη, με καταγωγή από τα Χανιά ο οποίος είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙ...

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...