Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Νταβός: Συνάντηση Γεωργιάδη με Αλιβιζάτο, Ρουμπενστάιν, Μαρινάκη - Συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τον Πολ Αλιβιζάτο, πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Σικάγου, αλλά και με τον ιδρυτή του «Τhe Carlyle Group», Ντέιβιντ Ρουμπενστάιν. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε τετ α τετ και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και η προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Αλιβιζάτος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για ίδρυση πανεπιστημίου στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Ρουμπενστάιν, της Carlyle Group, με επενδύσεις που φτάνουν τα 370 δισ. δολάρια παγκοσμίως, συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με την κουβέντα να εστιάζεται σε θέματα ναυτιλίας.

Σημειώνεται πως ο Πoλ Αλιβιζάτος είναι Ελληνοαμερικανός επιστήμονας που έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των νανοϋλικών. Συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους χημικούς του κόσμου. Έχει λάβει δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για τις εργασίες του στην ανάπτυξη των νανοϋλικών και στην κατασκευή νανοκρυστάλλων.

Το 2016 ορίστηκε αντιπρύτανης Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, ενώ από την 1η Ιουλίου 2017 είναι ο εκτελεστικός αντιπρύτανης του ίδιου πανεπιστημίου. Την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ανέλαβε πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Φόρτωση άρθρων...