Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Πρωτοφανής πολιτική αλητεία: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν για Ειδικό Δικαστήριο κατά του Πούτιν

Παρασκήνιο

Από τους 524 ευρωβουλευτές που ψήφισαν για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου κατά του Πούτιν, του Λευκορώσου ομολόγου του, Λουκασένκο, και υψηλόβαθμων στρατιωτικών, οι 52 ήταν κατά ή απείχαν, ανάμεσά τους και τέσσερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 33 ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Κουντουρά, Αλέξης Γεωργούλης, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ανοσιούργημα, αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει τέλος

Για ανοσιούργημα κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί και την ιστοτική Μονή της Χώρας. Ο πρόε...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Φόρτωση άρθρων...