Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ο Αγγελούδης, το ΠΑΣΟΚ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Οι Εθνικές Εκλογές 2023 ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ στρέφεται στην επόμενη μάχη, που είναι οι Aυτοδιοικητικές Eκλογές.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλου, συνεδρίασε για πρώτη φορά η «επιτροπή για την αυτοδιοίκηση», συντονιστής της οποίας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη είναι να έχουν πράσινους υποψήφιους στις περιφέρειες και σε δήμους που έχουν και πολιτικό συμβολισμό, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί κουίζ για δυνατούς λύτες. Και εξηγούμαστε το γιατί…

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει στο συνέδριο του κόμματος θέμα ασυμβιβάστου μεταξύ κυβερνητικής και κομματικής θέσης. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε τότε να κερδίσει την ψηφοφορία και να πετάξει εκτός Κεντρικής Επιτροπής τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του προέδρου του ΟΛΘ.

Εκείνη ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι, στις σχέσεις των δύο ανδρών και φήμες τους θέλανε να τσακώθηκαν άγρια και να μην θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ούτε ζωγραφιστό.  

Μετά από χρόνια βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με πρωταγωνιστές τους ίδιους, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάθεται στην καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ο Στέλιος Αγγελούδης διεκδικεί τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το δίλημμα πλέον για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι μεγάλο. Να δώσει τόπο στην οργή, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη ή να μην δώσει καθόλου χρίσμα.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...