Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο αναντικατάστατος Γρηγόρης Δημητριάδης

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και με τις «γαλάζιες» κομματικές μηχανές να ανεβάζουν στροφές για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, η απουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την οδό Πειραιώς είναι κάτι παραπάνω  από εμφανής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού εκτός από «αρχιστράτηγος» της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης της ΝΔ στα 2019 αποτέλεσε και τον πιο ισχυρό και κυρίως αποτελεσματικό «κρίκο» του συστήματος εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, μέχρι και την παραίτηση του πέρυσι τον Αύγουστο. 
Και, δυστυχώς για την Κυβέρνηση αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποδείχθηκε και αναντικατάστατος.  

Αφού ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία το πλήθος των κρίσεων που έλαχαν στην «βάρδια» στα τρία χρόνια που ήταν στο πλευρό του πρωθυπουργού, ξεκάθαρα λείπει σήμερα, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των γνωστών φιλόδοξων αντικαταστατών του.  

Πάντως όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr παρότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί στην προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας (μάθαμε μάλιστα πως σχεδόν όλον τον Μάιο θα λείπει σε επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό) παραμένει φουλ ενεργός πολιτικά – με την ευρύτερη έννοια του όρου. 

Βλέπει αρκετούς από τον πολιτικό, διπλωματικό, επιχειρηματικό  και δημοσιογραφικό κόσμο, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα ενός κύκλου σημαντικών παραγόντων του δημοσίου βίου που επιθυμούν να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του. Και βεβαίως έχει ξεκάθαρη και αποκρυσταλλωμένη άποψη για το τι θα πρέπει να πράξει η Νέα Δημοκρατία για να επιτύχει τον στόχο της Αυτοδυναμίας.

Τέλος οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά την εμφανή προσπάθεια διαφόρων… καλοθελητών να τις εμφανίσουν ως «κλονισμένες», παραμένουν και ισχυρές και αδιατάρακτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...