Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Άρχισαν οι καρατομήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή που ήταν από την περίοδο του Τσίπρα

Παρασκήνιο

Τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιο Γεωργόπουλο, απέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος αποτελούσε συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρισήμιση χρόνια, καθώς διαδέχθηκε στη θέση τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, εντός του κόμματος. 

Για το λόγο αυτό, στον Θύμιο Γεωργόπουλο ανακοινώθηκε σήμερα η διακοπή της συνεργασίας τους, μολονότι δεν ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί.

Πάντως, το κλίμα βάρυνε και η υπόθεση της δανειοδότησης των κομματικών Μέσα Ενημέρωσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επείγουσες ανάγκες, όπως η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, λόγω της καθυστέρησης της κρατικής επιχορήγησης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εντελώς αιφνιδιαστικά κάλεσε στο γραφείο του στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου τον κ. Θύμιο Γεωργόπουλο για να του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας του με το κόμμα το οποίο υπηρέτησε επί 15 χρόνια υπήρετώντας δίπλα και στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίμη Δαρειώτη του οποίου το όνομα η νέα ηγεσία έδωσε στο κτήριο ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έντονος διάλογος με Κασσελάκη

«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Θύμιο Γεωργόπουλο και του ζήτησε να μαζέψει τώρα τα πράγματά του, όπως και έγινε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να ενεργοποιεί το σχέδιό του για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υποδομή.

Η απόλυση του οικονομικού διευθυντή του κόμματος έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι η εταιρεία OSIOS μέσω της οποία δάνεισε τα κομματικά μέσα βρίσκεται στις ΗΠΑ με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για παράβαση του νόμου καθώς απαγορεύεται βάσει του νόμου του 2016 οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δανείσει από την προσωπική του εταιρεία το ποσό των 230.000 ευρώ για να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων και οι μισθοί Δεκεμβρίου στην Αυγή και στο κομματικό ραδιόφωνο εν αναμονή της εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης προς το ΣΥΡΙΖΑ η οποία άργησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρύπα στα οικονομικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...