Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ο μεγάλος «τελικός» στον ΣΥΡΙΖΑ, η φυγή των αντι-Κασσελακικών και ο αργός πολιτικός θάνατος

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο και μεθαύριο, πολλοί θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου "θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι".

Κατ΄ αρχάς, συστήνουμε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Οικονόμου, να μεριμνήσει αναλόγως και... δεόντως με τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων, ώστε η διαδικασία να μην εξελιχθεί σε ένα περιστατικό ακραίας... ενδοοικογενειακής βίας!

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η παλαιά "φρουρά" βρίσκεται υπ΄ ατμόν, καθώς αισθάνεται ότι δεν έχει θέση σε αυτό το έκτρωμα που πάει να δημιουργήσει ο φιλελεύθερος Κασσελάκης και μάλιστα σ΄ ένα κόμμα, το οποίο έχει... γνήσιες αριστερές ιδέες. Σε επίπεδο... ξεγυμνώματος του αριστερού αφηγήματος, ο Κασσελάκης είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί ήδη τον τελικό νικητή. Ο ίδιος ανέλαβε αρχηγός σ΄ ένα αριστερό κόμμα και ο ίδιος δείχνει στους αυτοπροσδιοριζόμενους ή κατ΄ επάγγελμα Αριστερούς, τον δρόμο της εξόδου!

Από την άλλη πλευρά, μένοντας ο Κασσελάκης με τον Πολάκη και μερικά ακόμη σούργελα, δεν ξέρουμε πραγματικά αν αυτό που θα απομείνει θα λέγεται αριστερό κόμμα ή περιφερόμενος θίασος που θα έχει σκοπό την... ψυχαγωγία του κοινού.

Όσο επιθυμητό είναι το σάρωμα των ρομαντικών Αριστερών που νόμιζαν ότι η άσκηση διακυβέρνησης είναι μια βραδινή έξοδος σε... ρεμπετάδικο για ούζα, άλλο τόσο επιθυμητό είναι για την κοινωνία και το... ξεπάτωμα του συστήματος που στήνει ο Κασσελάκης.

Οι Αριστεροί Αντι-Κασσελακικοί, οι οποίοι, "στολίζονται" δεόντως από τον Πολάκη, θα πάρουν τα... ιμάτια τους και τις... ομπρέλες τους και θα πάνε σε άλλη... παραλία. Όσο για την αντίπαλο του Κασσελάκη, Έφη Αχτσιόγλου, ενδεχομένως να κάνει το καλό παιδί έως τις Ευρωεκλογές, αναμένοντας ένα μεγάλο στραπάτσο του... τουρίστα Στέφανου που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, πήρε την αρχηγία ενός κόμματος από το πουθενά και στη συνέχεια, τους φόρτωσε και έναν... σύντροφο!

Με συνοπτικές διαδικασίες και με τις ευλογίες του Τσίπρα, ο Κασσελάκης θα ισχυροποιηθεί εντός ενός κόμματος, το οποίο όμως είναι μικρότερο σε εκλογική επιρροή από αυτό που παρέδωσε ο... άχαστος τον περασμένο Ιούνιο. Μοιάζει να το... χαίρεται ο Τσίπρας και φαίνεται ότι παίρνει την εκδίκηση του από τους ινστρούχτορες που επί 15 χρόνια, του ζάλιζαν το... κεφάλι! Δεν μπορούμε να απαντήσουμε, λόγω έλλειψης γνώσεων περί κλινικής ψυχολογίας και ψυχιατρικής, αν ο Τσίπρας επιδιώκει να επιστρέψει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα στην... πρώτη γραμμή, εκμεταλλευόμενος ένα στραπάτσο του Κασσελάκη, εντός ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει απαλλαχθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος. Αυτό θα το απαντήσει η ίδια η ζωή στο μέλλον...

Η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν υπάρχει στην κοινωνία και δεν μπορεί να ξανα-υπάρξει στη διακυβέρνηση της χώρας. Μπορεί ως "Στέφανος" ή ως "Τάιλερ" να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, ωστόσο, πολύ αμφιβάλλουμε, εάν και κατά πόσο η συγκρότηση ενός αρχηγικού κόμματος, με πλήρη απονεύρωση των παλαιών παραδοσιακών Αριστερών, μπορεί να έχει ουσία, όταν μέσα σε αυτό το κόμμα θα υπάρχει ο... αηδιαστικός Πολάκης και ο... μουγγός Τσίπρας!

Με τον γκαφατζή, αδιάβαστο και πλήρως αδύναμο Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι κόμμα. Όταν στους κόλπους του υπάρχει ένας Πολάκης που κάνει την ντροπή να... κοκκινίζει, αλλά και ένας Τσίπρας που δια της σιωπής του εγκρίνει αυτές τις γελοιότητες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα είναι μόνο στα... χαρτιά. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε και ο "Τσιπροκασσελακοπολακισμός" που αναδύθηκε, έχει μπει σε τροχιά αργού πολιτικού "θανάτου"...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...