Κυριακή
05 Μαΐου 2024

O OΟΣΑ ψηφίζει... Μητσοτάκη

Χθες επισκέφθηκε τη χώρα μας ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ματίας Κόρμαν, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Η σημειολογία των συναντήσεων και των συζητήσεων που είχε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ είναι εξαιρετικά σημαντική. Ανέπτυξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις προβλέψεις του οργανισμού για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας βεβαίως και ζητήματα όπως η προσεκτική αύξηση του κατώτατου μισθού, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η πρόνοια για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ωστόσο, είχε να πει μόνο καλά λόγια για τη χώρα μας. Και όταν οι ξένοι αξιωματούχοι έρχονται όχι για να απαιτήσουν αλλά για να αναδείξουν τα επιτεύγματα μιας χώρας, προφανώς αυτό συνιστά και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που πέτυχε τους στόχους.

Από την άλλη πλευρά, η συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα έχει ιδιαίτερη αξία, με δεδομένο ότι ο υπουργός Οικονομικών ανακηρύχθηκε προσφάτως από το περιοδικό "The Banker" των Financial Times, ως ο καλύτερος υπουργός της Ευρώπης για το 2023. Μάλιστα, η συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα προηγήθηκε της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση θεματικού Κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη. Το Κέντρο αυτό θα λειτουργήσει ως κόμβος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την έρευνα και τον διεθνή πολιτικό και επιστημονικό διάλογο για την υποστήριξη και τη συμπλήρωση του έργου του Οργανισμού.

Επιπλέον, σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελληνική οικονομία, Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι αυτή καταγράφει την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τη σημαντική αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων της και την υψηλή ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, τα οποία χαρακτηρίζονται από διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις.

Εμείς το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι έχουν παύσει να αποτελούν είδηση οι θετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών και επενδυτικών οίκων για την Ελλάδα. Η είδηση στο εξής θα είναι αν δούμε κάποια έκθεση που να περιγράφει... μαύρες μέρες για την οικονομία και τη χώρα και να θεωρεί ότι μια κυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη είναι προτιμότερο από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...