Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο Τζήμερος θέλει να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις Εκλογές

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις Εθνικές Εκλογές κατέθεσε το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» του Θάνου Τζήμερου. 

«Η Εθνική Δημιουργία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές καθώς δεν πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος. Η οργάνωση και η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Περιμένουμε την απόφαση», έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στο Twitter.

Αργότερα, ο Θάνος Τζήμερος επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στην χώρα.

«Το Σύνταγμα στο Άρθρο 29, παράγραφος 1, αναφέρει: "Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος" Το ΚΚΕ, στις αρχές του, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του, αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στην χώρα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετατροπή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου», υποστηρίζει ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...