Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Οι φόβοι επιχειρηματικών ομίλων για Κυβέρνηση... τσίρκο μετά τις Eκλογές

Το 2022 κλείνει με πολύ καλά μεγέθη, αλλά το 2023 θα είναι μια διαφορετική χρονιά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μετά από ανάπτυξη 6% φέτος στη χώρα μας,, το πρώτο τρίμηνο του 2023, θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, τόσο για εμάς, όσο και για την παγκόσμια οικονομία. Οι ενδείξεις ύφεσης στις μεγάλες οικονομίες είναι κάτι παραπάνω από ορατές, ενώ κα η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση θα έχει έναν οριακό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης. Ο Μητσοτάκης έχοντας να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πανδημία, με βαθιά ύφεση το 2020, αλλά και τις συνέπειες της εισβολής του... χασάπη Πούτιν στην Ουκρανία, έχει βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. 

Του Λουκά Γεωργιάδη

Αν η Ελλάδα δεν είχε βγει από την ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία με σχέδιο και σοβαρότητα, σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου θα ήταν σε διπλάσια ή τριπλάσια επίπεδα και θα είχαν σηκωθεί τείχη!

Το ρεκόρ των επενδύσεων και των εξαγωγών, η ενίσχυση του ΑΕΠ, η στήριξη νοικοκυριών και επίχειρήσεων μέσα σε συνθήκες επέλασης του πληθωρισμού, λόγω ενέργειας, τροφίμων, υπηρεισιών κλπ., καθώς και η αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν υπήρχε περίπτωση να επιτευχθούν με... προοδευτική κυβέρνηση. Δεν τολμούμε καν να διανοηθούμε τι θα είχε συμβεί αν η διαχείριση της πανδημίας είχε πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και των... λοιπών συντρόφων. 

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι ο Ελληνικός λαός ξεχνάει και δεν μπορεί να δείξει στοιχειώδη ανοχή βλέποντας τον αγώνα μιας κυβέρνησης να καλύψει όσο γίνεται περισσότερες απώλειες από αυτές που προκάλεσαν και προκαλούν ο κορωνοϊός και η ενεργειακή κρίση, λόγω Πούτιν. 

Τι κι αν μειώθηκαν τόσοι φόροι, τι κι αν προωθήθηκε ο εξωδικαστικές συμβιβασμός για να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Τι κι αν έχουν ανοίξει οι δουλειές και πλέον είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεις κάποιον για να κάνεις τη δουλειά σου. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι αμνήμονες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποσοστό του 61% στο δημοψήφισμα του 2015, θα μας στοιχειώνει, ως λαό με περιορισμένη αντίληψη των πραγμάτων και πλήρη υποταγή στα ψέματα επιτήδειων, καιροσκόπων και τυχοδιωκτών.

Το περιβάλλον συσσωρεύει αβεβαιότητα και δεν είναι τυχαίο ότι ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά σχήματα, δεν σκέφτονται έως τις εκλογές να προχωρήσουν σε ανοίγματα, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η χώρα θέλει κυβέρνηση που ξέρει να αντιμετωπίζει κρίσεις. Οι αγορές απεχθάνονται τα... τσίρκουλα και τους τυχοδιώκτες πολιτικούς που με την... αρλουμπολογία τους, φαντασιώνονται καταστάσεις του... Μεσαίωνα. Θέλουν σοβαρούς, συνετούς, υπεύθυνους, αξιόπιστους και αποτελεσματικούς δημόσιους παράγοντες που έχουν ελκυστικό και ρεαλιστικό σχέδιο και ξέρουν από οικονομία, οικονομικά και αγορά. 

Αν η σημερινή Κυβέρνηση δεν είχε αντιμετωπίσει με σχέδιο τα δύο κορυφαία γεγονότα παγκόσμιου φόβου και αβεβαιότητας, όπως ο κορωνοϊός και η πληθωριστική-ενεργειακή κρίση και αν παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτύγχανε σε όλους τους στόχους της, τότε ναι, να συζητούσαμε την ανατροπή της. Να τη... μαυρίζαμε, βρε αδέλφια!  

Όμως, η Ελλάδα βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο να έχει τιμονιέρη με διεθνή αποδοχή, η οποία αντανακλάται στον συνωστισμό επιχειρηματικών κολοσσών του εξωτερικού στη χώρα μας και σε πολλά άλλα που έχουν... χιλιοειπωθεί, Όσοι καταλαβαίνουν, κατάλαβαν.

Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε όλους αυτούς τους τύπους που διέλυσαν οικονομικά, θεσμικά και αξιακά τη χώρα το 2015. Αυτούς που ισοπέδωσαν την οικονομία προσθέτοντας αχρείαστο κόστος για πάρα πάρα πολλά χρόνια, άνοιξαν τα σύνορα σε "|επενδυτές", κατέστησαν την Ελλάδα μια χώρα συνώνυμη της ξεφτίλας και σήμερα διεκδικούν εκ νέου αξιώματα για να μας... ξανασώσουν! 

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται τι πρέπει να πράξουν όταν μπουν μέσα στο παραβάν δεν θέλουν περιπέτειες και θα το αποδείξουν με την ψήφο τους. Αυτοί που δεν κατανοούν τι διακυβεύεται στις προσεχείς εκλογές και θα... δοκιμάσουν και πάλι την... τύχη τους, ψηφίζοντας αυτούς που θέλουν να τον... ξανασώσουν, εν τέλει δεν θα τιμωρήσουν τους... άλλους, αλλά τους εαυτούς τους και ολόκληρη τη χώρα. 

Δεν είναι καιρός για περιπέτειες, ούτε για... τερατογενέσεις, ούτε για να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον μας, πιτσιρικάδες, τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, ψεύτες, συγγνωστοί απατεώνες και ανίκανοι. Το τίμημα θα είναι βαρύ, αν οι επιλογές μας είναι αυτοκαταστροφικές...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...