Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Κυριάκος πήρε το… σκαλπ του Τσίπρα στην Βουλή, οι εκλογικές αποφάσεις του «βουνού», οι «κοριοί» επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ και η «task force» του ΠΑΣΟΚ

Παρασκήνιο

Κυριολεκτικά πήρε το… σκαλπ του Τσίπρα ο Μητσοτάκης με την εξαγγελία – βόμβα, της επιδότησης με 10% των αγορών διατροφής για έξη μήνες. 
Την ίδια στιγμή που τα ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ «παπαγαλάκια» μας είχανε… ζαλίσει για μια και πλέον βδομάδα με τις νέες «ρουκέτες» που θα εκτόξευε (υποτίθεται) ο Τσίπρας στην Βουλή για τις υποκλοπές, μέχρι και Πρόταση Μομφής διακινούσαν πως θα καταθέσει, ο πρωθυπουργός με μια εξαγγελία – ματ επικράτησε πολιτικά και επικοινωνιακά του μονίμως «άσφαιρου» επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι τελικά πολύ τυχερός ο Μητσοτάκης που έχει ως βασικό του αντίπαλο τον Τσίπρα… 

@ Η δεύτερη μεγάλη «είδηση» πάντως της προχθεσινής βραδιάς, βγήκε κατά την διάρκεια της συνομιλίας του πρωθυπουργού με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.
Εκεί όπου ουσιαστικά αποκάλυψε πως μέσα στα Χριστούγεννα και στα… βουνά της Ηπείρου (στο Μέτσοβο συγκεκριμένα) θα πάρει και την τελική απόφαση του για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Εάν δηλαδή οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής θα στηθούν αρχές Απριλίου ή τέλη Μαΐου.
Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Κυριάκου, ούτε έχει πλήρη πρόσβαση στα “data”, στα δεδομένα δηλαδή βάση των οποίων θα καταλήξει στην τελική του απόφαση.
Εάν πάντως αυτές οι δύο εκλογικές ημερομηνίες παιζόταν στο Στοίχημα, εμείς θα διαλέγαμε τον Μάιο. 
Ημερομηνία αουτσάιντερ πλέον, βάση της κοινής πολιτικής λογικής, που «πληρώνει» όμως καλύτερα, όπως συμβαίνει πάντα στο Στοίχημα. 

@ Επιχείρησε να υποβαθμίσει προκαταβολικά ο Αλέξης Τσίπρας, την αποκάλυψη του «Βήματος» για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας του, μιλώντας για «ξαναζεσταμένο φαγητό».   
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας η ΕΥΠ επί διακυβέρνησης Τσίπρα παρακολουθούσε τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Επίσης, στη λίστα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 19 ονόματα, αφού «κοριοί» είχαν μπει σε στενό συγγενή υπουργού, δημοσιογράφους, δικαστικούς, κρατικά στελέχη και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

@ Με βάση το δημοσίευμα, ανάμεσα σε αυτούς ήταν στενός συγγενής του κ. Καμμένου, τέσσερις ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδρος δημοσίου οργανισμού, τρεις δημοσιογράφοι, μια υπάλληλος της ΕΥΠ, δύο πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και μια δικηγόρος. Επίσης στέλεχος της αστυνομίας που είχε ως κύριο ενδιαφέρον την εποπτεία της λειτουργίας των… drones που χρησιμοποιούν οι αρχές ασφαλείας στη διάρκεια διαφόρων επιχειρήσεων. Αλλά κι ένας δραστήριος σωφρονιστικός υπάλληλος του Κορυδαλλού την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε ασυδοσία στα σωφρονιστικά καταστήματα και κρατικοί υπάλληλοι στις φυλακές είχαν εναντιωθεί σε αυτή την κατάσταση.
Εάν η λίστα των 19 παρακολουθήσεων που επικαλείται η πλέον ΕΓΚΥΡΗ Ελληνική εφημερίδα είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό» η… λίστα των 100 ονομάτων που υποτίθεται παρακολουθήσαν ιδιώτες μέσω του Predator και που μας παρουσίασε σε συνέχειες ο παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Συριζαϊκός Τύπος πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί; 

@ Όλο και πιο συχνά βγαίνει στα κανάλια ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και παραλίγο και της ΝΔ Ευάγγελος Αποστολάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και φυσικά δεν παρεκκλίνει κατ ελάχιστο από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως καταλαβαίνετε ο κ. Αποστολάκης έχει κλείσει μια βουλευτική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ οπότε δεν ανησυχεί διόλου και έχει χρόνο για βαθυστόχαστες αναλύσεις. 
Πληροφορούμαστε ότι προ ημερών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του και τα βρήκαν σε όλα…

@ Είναι κοινό μυστικό στη Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται προετοιμάζοντας το κόμμα και για το σενάριο των πρόωρων εκλογών τους πρώτους μήνες του νέου έτους, παρά τη δέσμευση Μητσοτάκη ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος και τα στελέχη του Τομέα Οργανωτικού έχουν σηκώσει τα «μανίκια» προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να είναι σε εκλογική ετοιμότητα.
Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε, καθημερινά συνεδριάζει η «ομάδα οργανωτικής δράσης» (task force), που αποτελείται από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη νέα Γραμματέα Οργανωτικού Τασούλα Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή της Νίκο Δασκαλάκη, την υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του κόμματος Μάρα Κουκουδάκη και τον επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη.

@Mε τον διπλωματικό σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , Ιμπραήμ Kαλίν, συναντήθηκε η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα.
Η συνάντηση, επ' ευκαιρία της παρουσίας και των δύο στη βελγική πρωτεύουσα -της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης- έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελάριου.
Στόχος να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

@ Δυστυχώς το ιδιωτικό χρέος κινείται ανεξέλεγκτο και απειλεί να αφήσει χωρίς καταθέσεις και... κεραμίδι, χιλιάδες πολίτες. Τα χρέη στην Εφορία έχουν αυξηθεί στα 112,6 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 6,2 δισ. ευρώ, με απλήρωτους φόρους κοντά στα 5,8 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών και των funds βρίσκονται στα 111 δισ. ευρώ και παρουσιάζουν αυξητική πορεία. Όσο για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ, αυτές μόλις μέσα σε ένα χρόνο σημείωσαν αύξηση κατά 5,5 δισ. ευρώ και έχουν ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ. Οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι χωρίς αύξηση τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα κόστος ζωής που έχει αυξηθεί κατά 40%. Τα δράματα θα είναι πολλά μέσα στο 2023 και η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η βραδυφλεγής "βόμβα" είναι να γίνει μια γενναία επέκταση των δόσεων στις 120. Μόνο έτσι, θα πάρουν τα νοικοκυριά ανάσα, γιατί αν τους καβαλήσουν τα χρέη για τα καλά, τότε δεν υπάρχει σωτηρία...

@ Επιθετική πολιτική πωλήσεων ακολουθεί η COSMOTE κατά την εορταστική περίοδο προσφέροντας δωρεάν γιγαμπάιτ ή δωρεάν για ένα μήνα την COSMOTE TV, αλλά και επιστροφή του 30% της αξίας της παραγγελίας σε πόντους ΒΟΧ. Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τα δώρα και οι εκπλήξεις της COSMOTE κορυφώνονται, με τους συνδρομητές της εταιρείας να ανυπομονούν κάθε εβδομάδα για τις νέες εορταστικές προσφορές. Η απήχηση που έχουν οι προσφορές της COSMOTE είναι πολύ μεγάλη και αντανακλάται στο αυξημένο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, το οποίο έχει αυξήσει τις επισκέψεις στο δίκτυο των καταστημάτων.  

@ Κατά 60 μονάδες βάσης θα ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής Τράπεζας με την πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της NBG Pay A.E. στην EVO Payments, αντί 158 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα εισέφερε στην NBG Pay την δραστηριότητα αποδοχής πράξεων πληρωμής μέσω απόσχισης κλάδου, ενώ υπεγράφη μια μακροχρόνια αποκλειστική εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΤΕ, της NBG Pay και της EVO. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική αξία από συνέργειες που θα προκύψουν μέσω του συνδυασμού της μεγάλης πελατειακής βάσης της ΕΤΕ και της τεχνολογικής εξειδίκευσης της EVO στις υπηρεσίες πληρωμών. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...