Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ, η «σφαγή» των... αμνών, η επόμενη μέρα και τα σχέδια Κασσελάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ "σφάζονται" και όσο πηγαίνουμε προς τον β΄ γύρο με σαφές προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη, τόσο ο "εμφύλιος" θα προσλαμβάνει πιο... άγριες διαστάσεις.

Μέσα από αυτήν τη "σφαγή" έχουν προκύψει δύο νέες "φυλές" που καθορίζουν το momentum της επόμενης μέρας.

Από τη μία οι "Αριστεροαμερικανοί", που μέσα στην απελπισία τους για να ξαναδούν εξουσία βλέπουν στο πρόσωπο του Κασσελάκη, τον... Τσίπρα του 2008 και από την άλλη, οι "Αριστερο-Αντιαμερικανοί", που θεωρούν ότι το καπιταλιστικό,... αγόρι από τις ΗΠΑ με τα φράγκα, τις βίλες και τον σύντροφο του, θα βάλει ταφόπλακα στο... ρομαντικό αριστερό αφήγημα.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Τα "τρολ" του Διαδικτύου οργιάζουν, αγνοώντας το μέγεθος του ιδεολογικού εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ίδια ευκολία που αποθέωναν το... φτωχόπαιδο της Κυψέλης (με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία, σύζυγο διορισμένη στο Πανεπιστήμιο και με διακοπές σε βίλα με "πριβέ" παραλία στο Σούνιο...), δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποθεώσουν τον Stefanos του Αμερικανικού Κολλεγίου, της Goldman Sachs, του εφοπλισμού και του πλούτου! Ο... πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!

Αν η Δευτέρα... ξημερώσει με αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την Αχτσιόγλου, τότε το κόμμα θα μπει σε μια πολύμηνη περιδίνηση με τεράστια κενά... αέρος, καθώς ο σύζυγος Τζανακόπουλος θα φάει... σίδερα και η σύζυγος-αρχηγός θα πρέπει να προχωρήσει στην "αποτσιπροποίηση" του κόμματος με μαζικές εκκαθαρίσεις σε βάθος χρόνου.

Αντιθέτως, αν είναι αρχηγός ο Κασσελάκης (πιθανότερο σενάριο), τότε ο κόσμος θα έχει στείλει το μήνυμα... ψεκασμού των παρασίτων, τα οποία... παρέσυραν τον "ηγέτη" και υπέστη απανωτές ήττες από τον Μητσοτάκη. Ούτε καν τους περνάει από το μυαλό, η πολιτική απάτη που τους έστησε ο Τσίπρας. Μάλιστα, μετά την πανωλεθρία στις εκλογές, τους... έγραψε όλους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι και την... έκανε για τις ΗΠΑ. "Ο Τσίπρας πλήρωσε τα εγκλήματα του, είναι η ώρα να πληρώσουν και αυτοί που ήταν μαζί του", είναι το σκεπτικό όσων θέλουν... αίμα στην αρένα και θα ψηφίσουν Κασσελάκη! Στο πρόσωπο του Κασσελάκη βλέπουν τον Τσίπρα, πριν τις... (αυτ)απάτες!

Στο κόμμα γίνεται σφαγή. Ο Φίλης κατηγόρησε τον Κασσελάκη ότι ήταν στο πλευρό του Μητσοτάκη επί χρόνια, η Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον αντίπαλο της ότι έγραφε άρθρα κατά του Τσίπρα, ενώ οι φιλο-Κασσελικοί εμφανίζουν την Αχτσιόγλου ως όργανο της διαπλοκής, την οποία υποστηρίζουν όλοι οι Νεοδημοκράτες, γιατί αποτελεί εύκολη... λεία για τον Μητσοτάκη. Πάντως, η Έφη "μυρίζει" αλαζονεία, δυσανάλογη του ειδικού βάρους της, όταν ισχυρίζεται ότι έχει σχέδιο να κερδίσει τον Μητσοτάκη και να είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη χώρα! Δεν βλέπει ότι το κόμμα της τείνει προς την κατάρρευση και η ανάληψη της αρχηγίας από την ίδια, θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες μέρες. Δεν κάνει για τη δουλειά αυτή με τίποτα και πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της...

Από την άλλη πλευρά, ο καπιταλιστής Κασσελάκης είδε... φως και μπήκε στο... αχταρμομάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έγινε δεκτός στη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές. Κρατήστε τη φράση του πατέρα Κασσελάκη στο Mega ότι ""ο Στέφανος από μικρό παιδί είχε μία ταμπέλα στο γραφείο στο σπίτι μας που έλεγε “χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού”". Το παλικάρι είναι μορφωμένο και έξυπνο, αλλά πολύ ψωνισμένο, επιρρεπές στο λάθος και με ιδιαιτερότητες. Ξέρει να χειρίζεται τα social media και να "μιλάει" με εικόνα, αλλά από πλευράς πολιτικής κινείται μεταξύ... νηπιαγωγείου και ονείρων θερινής νυκτός!

Χθες το βράδυ μάλιστα, διέπραξε ανεπανάληπτη γκάφα, μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω, μιλώντας για "κρατίδιο" στη Βόρεια Κύπρο και για βόρειο τμήμα! Κάπου μπερδεύτηκε, κάπου ξέχασε τα ελληνικά του σκεπτόμενος αμερικανικά, στη συνέχεια διόρθωσε με τη σωστή λέξη "ψευδοκράτος", αλλά η "Κασσελιά" είχε γίνει! Ο χαμός του χαμού και έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο! Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτή η γκάφα του μπορεί να έχει... ολέθρια αποτελέσματα στην κάλπη, η οποία, όμως, είναι "γκαστρωμένη"!

Από την άλλη πλευρά, ο Κασσελάκης φαίνεται ότι ως εκπρόσωπος της ομογένειας χτύπησε την... πόρτα της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν τις εκλογές, έχοντας στο μυαλό του το όνειρο να μπει στη λίστα Επικρατείας ως απόδημος. Αφού είδε ότι δεν ασχολείται κανένας μαζί του, είπε να το γυρίσει... αλλιώς και χτύπησε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας έβαλε τον Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς παίρνοντας και τις απαραίτητες συστάσεις από κάποιους. Από τη στιγμή που ήρθε η οδυνηρή ήττα και η παραίτηση του... άχαστου "ηγέτη", άρχισε να ζυμώνεται το πράγμα! Γιατί να μη γίνει αρχηγός του κόμματος ένας καπιταλιστής "μπροκεράς" του εφοπλισμού με φράγκα και λαμπρές σπουδές; Εδώ ο Τσίπρας έκανε διακοπές σε κότερα και είχε νοικιάσει βίλα με ιδιωτική παραλία ως... φτωχόπαιδο της Κυψέλης! Αυτά τα ταμπού έχουν ξεπεραστεί πλέον στην Αριστερά...

Πάντως, ακόμη και ο... Τραμπ, να έβαζε υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έτρεχαν οι απελπισμένοι φίλοι και οπαδοί να τον υποστηρίξουν. Με τον Τσίπρα δεν είχαν μούτρα να βγουν στην κοινωνία και με Αχτσιόγλου θα συνέχιζαν να βλέπουν τα ίδια... μούτρα των σκουριασμένων και παλαιολιθικών νεοκομμουνιστών. Οπότε, ο Κασσελάκης είναι μια κάποια λύση αν και χθες του έβγαλε ένα βίντεο στο τουίτερ ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου αναφέρει όλα αυτά, τα οποία αν τα έλεγε σε ανύποπτο χρόνο ενώπιον Συριζαίων, θα τον έπαιρναν με τις... ντομάτες!

Οι "Φίλοι Αχτσιόγλου" μιλάνε για απόπειρα διάλυσης του κόμματος από έναν τύπο, ο οποίος δεν ταιριάζει στο DNA του κόμματος, ενώ οι "Κασσελακικοί" θεωρούν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για να εξαφανιστούν τα... παράσιτα που τόσο χρόνια συγκροτούν το συριζαίικο ιερατείο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, Κασσελάκης με Πολάκη, δεν.... κολλάει! Ο Πολάκης έδιωξε πολύ κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσο το κεντρώο ακροατήριο θα θεωρεί ότι είναι το... αφανές (ή και εμφανές...) πρωτοπαλίκαρο του Κασσελάκη, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η προσπάθεια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ. Κατ΄ αρχάς με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, το πράγμα δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

Στο κόμμα γίνεται της... ξεμαλλιασμένης αλεπούς. Έχουν βγει όλα τα "όπλα". Αντιαρματικά, αντιαεροπορικά, πύραυλοι!

Η Εφημερίδα των Συντακτών συντάσσεται με την Αχτσιόγλου και πυροβολεί, ενώ ο Καρτερός, το alter ego του αποτυχημένου Τσίπρα, μιλάει για "αρουραίους" και... ψυχιατρικά νοσοκομεία! Στο στόχαστρο έχουν μπει ακόμη και οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό του κομματικού ραδιοφώνου "Στο Κόκκινο", πολλοί από τους οποίους δέχονται απειλές ανάλογα με ποιον υποψήφιο συντάσσονται. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ότι όλα αυτά είναι εκτός του... προοδευτικού χώρου. Προφανώς, εδώ και τόσα χρόνια δεν... παρατήρησαν τους "αρουραίους" του διαδικτύου, τους βρωμόψυχους υπανθρώπους που μοίραζαν κατάρες και απειλούσαν! Μάλιστα, επειδή τίθεται θέμα πιθανών παραβιάσεων του νέου νόμου για το bullying στους εργασιακούς χώρους, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Εργασίας για να πράξει τα δέοντα! Βρε, τι τους βρήκε τους συντρόφους...

Σχετικά με τα σχέδια του Κασσελάκη, αν είναι αυτός τελικά ο αρχηγός, θέλουμε να επισημάνουμε ότι θα δει πώς θα πάει το κόμμα στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, θα δώσει τη μάχη του... πεζοδρομίου "δουλεύοντας" τα social media, με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές και αποφεύγοντας τις παγίδες της πολιτικής εντός του κοινοβουλίου. "Επενδύει" σε φθορά της κυβέρνησης, στην... περιέργεια του εκλογικού σώματος για το καινούριο, αλλά και στη... μούχλα που θα αποπνέει το ΠΑΣΟΚ!

Με βάση αυτά τα τρία χαρακτηριστικά ευελπιστεί ότι θα πιάσει ένα σημαντικό ποσοστό στις Ευρωεκλογές. Μετά θα αναλάβει τα ηνία, καθώς στο παρασκήνιο είναι σίγουρο ότι έχουν πειστεί όσοι είναι στο Επικρατείας να κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να στρώσουν τον δρόμο για τον ερχομό του... καπιταλιστή αρχηγού! Άλλωστε, είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι θα επιδιώξει να μπει τώρα στη Βουλή, από τη στιγμή που έχει... μαύρα μεσάνυχτα για το πολιτικό πλαίσιο. Γιατί η πολιτική δεν είναι... Instagram! Ξέρει δε ότι αν μπει στη Βουλή και αρχίσει τις "Κασσελιές", τότε θα τον... περιλάβουν ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Άδωνις και πολλοί άλλοι και θα τον κόψουν "φέτες"!

Μία από τα... ίδια ως πολιτική παρουσία είναι και η Αχτσιόγλου, η οποία όταν αποφάσιζε να ξεφύγει από τα όρια της αριστερής θεωρητικής μπουρδολογίας, τότε έτρωγε "φάπες", καθώς κουνούσε το... δάκτυλο, σε θέματα που δεν γνώριζε επαρκώς ή και καθόλου και έτσι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την έβαζαν στη θέση της, κάνοντας... πάρτι. Απομένουν 48 ώρες για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και προβλέπουμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν κλείσουν οι κάλπες, ο "πόλεμος" θα είναι χωρίς έλεος. Μόλις κλείσουν οι κάλπες και βγει το τελικό αποτέλεσμα, τότε, αρχίζουμε να συζητάμε για την επόμενη μέρα του... πολέμου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...