Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

La Repubblica: Οι Βέλγοι δικαστές πιστεύουν ότι η Καϊλή γνώριζε τις δοσοληψίες του Τζιόρτζι

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το Qatargate στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, ο οποίος παρακολουθεί, για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», τις εξελίξεις στην υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς, έκανε νέες αποκαλύψεις.

Ο Φοσκίνι εξήγησε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Παράλληλα, ο Ιταλός δημοσιογράφος τόνισε ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η έμπειρη Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως ανέφερε ο Φοσκίνι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Επίσης, ο Ιταλός δημοσιογράφος σχολίασε, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζιόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Ωστόσο, θα πρέπει προσέθεσε, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Ο ρεπόρτερ της «Repubblica», πάντα στη συνέντευξη του στον Alpha, ανέδειξε και ένα σημείο της υπόθεσης, το οποίο ο ίδιος θεωρεί χαρακτηριστικό, μολονότι αποτελεί μία πτυχή, που δεν έχει «φωτιστεί» τόσο πολύ.

Όπως είπε, στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής Aστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι, που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ -όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...