Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παροχές ο Μητσοτάκης, τελευταία ζαριά με... υποκλοπές ο Τσίπρας

Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όλοι αναμένουν το... ματς του Σαββάτου, για να δούμε πώς θα πάνε το... παιχνίδι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο δίπολο Μητσοτάκη-Τσίπρα, με τον πρώτο να "επενδύει" στις θετικές οικονομικές προοπτικές και στις παροχές και τον δεύτερο στις υποκλοπές. Αναμφίβολα, από τη στιγμή που ο νέος προϋπολογισμός δεν έχει μνημονιακά χαρακτηριστικά και ενσωματώνει επεκτατικές πολιτικές παροχών, αυτό είναι ένα... κακό νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να υποδυθεί τον... κηδεμόνα του Ανδρουλάκη ζητώντας την παραίτηση Μητσοτάκη τώρα, χωρίς να αναλογίζεται τι μπορεί να σημαίνει η ακυβερνησία στη χώρα, τη στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί με την εκτόξευση πυραύλων στο... Κέντρο της Αθήνας! Εκτός και αν ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων ή φοβάται κάτι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές...

Χθες, ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ανδρουλάκη, καλώντας τον να δηλώσει ξεκάθαρα αν αποτελεί... ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ο Μητσοτάκης θα απαντήσει με... μετωπική στη μετωπική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, μέσα από την αυτοδυναμία στις επαναληπτικές εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Ο Τσίπρας παίζει τα ρέστα του, γιατί μέσα στο 2023 κινδυνεύει με άλλες ήττες, όπως ακριβώς συνέβη το 2019. Τότε είχε χάσει Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Εθνικές. Τώρα, βρίσκεται στο... παρά πέντε να χάσει δύο αναμετρήσεις στην εθνική κάλπη και από μια στις Περιφερειακές και Δημοτικές. Για τον λόγο αυτό τα παίζει όλα για όλα, πιστεύοντας ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να βγάλει αριθμητικά ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με έναν ακόμη. Γιατί αλλιώς τα... κουκιά δεν βγαίνουν. Αν αυτός ο τρίτος είναι ο Βαρουφάκης, τότε είναι προφανές ότι θα πέσει... delete από τον διεθνή παράγοντα. Σε κάθε περίπτωση, ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να διαμορφώσει συνθήκες διαχειρίσιμης ήττας την επόμενη μέρα. Θα του αρκούσε η δεύτερη θέση, αν η Νέα Δημοκρατία δεν κέρδιζε την αυτοδυναμία. Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, δηλαδή...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αφήγημα αντίστοιχο του αντιμνημονιακού αμόκ της περιόδου 2012-2014, δεν μπορεί να σταθεί και δεν μπορεί να εμπνεύσει. Το κόμμα και ο αρχηγός του, προσπαθούν να συντηρήσουν το ζήτημα των υποκλοπών, "πασπαλισμένο" με... ζαχαρίτσα, πότε με υποθέσεις όπως του 16χρονου Ρομά και πότε με την καταστολή των κινητοποιήσεων των "επιστημόνων" της Πλατείας Εξαρχείων! Στην Κουμουνδούρου θέλουν μπάχαλο, αλλά από την άλλη, γνωρίζουν ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία τρία και κάτι χρόνια, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Μητσοτάκη, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να κάνει παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς,, η μόνη τακτική που του απομένει είναι τα... γιουρούσια και ό,τι βγει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...