Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως, να μάθουμε τι έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκήνιο

Την ανάγκη να θωρακιστούν οι θεσμοί επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο εμπλεκόμενων στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χ. Τρικούπη σε ανακοίνωσή της μετά την πρόταση της Εισαγγελέως να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι Δ. Παπαγγελόπουλος, Ελ. Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, υπογραμμίζει ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις που εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διάκριση των εξουσιών.

Σημειώνεται επίσης ότι στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 θα καθίσει ο πρώην υπ. Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Παππάς μετά την έκδοση του σχετικού αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος καθώ2ς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η Δικαιοσύνη με απόλυτη ανεξαρτησία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών.

Η κρίση πάντως του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου σε αυτό το στάδιο και οι δημόσιες συνεδριάσεις, που θα ακολουθήσουν, επιτρέπουν στην ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί στην πλήρη έκτασή τους όσα έγιναν κατά τον περιλάλητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όσα έχουν γίνει γνωστά για πρώην υπουργούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τις ενέργειές τους κατά την περίοδο της προηγούμενης Κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω θωράκιση των θεσμών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...