Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Η μονιμοποίηση της ακρίβειας ροκανίζει διαρκώς τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

«Μονιμοποίηση της ακρίβειας» διαβλέπει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τον πληθωρισμό στη χώρα μας και την Ευρωζώνη τον μήνα Οκτώβριο. Παράλληλα το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να λάβει «μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας» προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη έχει ως εξής: «Η μονιμοποίηση της ακρίβειας, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση της EUROSTAT για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%, είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παρά τη σχετική υποχώρηση του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους για βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι αυξήσεις είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του ΔΤΚ.

Παράλληλα, οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους το μετακυλύουν στον καταναλωτή.

Το καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών. Πολύ περισσότερο : Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα. Μπορεί και πρέπει να αναχαιτιστεί μόνο με μέτρα άμεσης αποτελεσματικότητας. Μέτρα που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Φόρτωση άρθρων...