Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Πέτσας για αύξηση κατώτατου μισθού: «Χρειάζεται ακόμα πιο γενναία στήριξη των μισθών»

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «μέσα στο 2023 μπαίνουν οι βάσεις για ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο είχε μπει στην κλίνη του προκρούστη τον Νοέμβριο του 2011...

«Η κυβέρνηση εμπράκτως δίνει απάντηση στα προβλήματα των πολιτών», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

«Το σημαντικό είναι ότι σημειώνεται 12,4 % αύξηση στον μέσο μισθό, σε μία συνθήκη πολύ δύσκολη, με πανδημία, με ενεργειακή κρίση, με πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα. Και όμως, ο μέσος μισθός αυξήθηκε σημαντικά και θα αυξηθεί και άλλο. Γιατί η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη: την επόμενη τετραετία θα την χαρακτηρίζει η αύξηση των μισθών γιατί ακόμα και σήμερα οι αποδοχές εξακολουθούν να είναι σε χαμηλά επίπεδα» .  

Για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «μέσα στο 2023 μπαίνουν οι βάσεις για ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο είχε μπει στην κλίνη του προκρούστη τον Νοέμβριο του 2011, όταν τότε είχαμε τη μείωση του μισθολογίου για όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από το 2024»

Με αφορμή την κατάργηση της εισφοράς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο εξορθολογισμός των κρατήσεων είναι βασικός πυλώνας και για την ευρωστία του ασφαλιστικού συστήματος αλλά κυρίως για την ανακούφιση των πολιτών. Η κατάργηση του 1% προστίθεται στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και είναι ένα πρώτο βήμα αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων». 

«Είμαστε μία κυβέρνηση που πιστεύει στη μείωση των φόρων και το έχουμε κάνει πράξη. Έχουμε μειώσει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές, μία σειρά από φόρους που ήταν δυσβάσταχτοι, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης να συμβολίζει μία έξοδο από την υπερδεκαετή κρίση και τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ακόμα πιο γενναία στήριξη των μισθών. Ο πρωθυπουργός το έχει πει πολλές φορές και είναι βασικό στοιχείο και της πορείας προς τις εκλογές και του διακυβεύματος μετά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η εγγύηση για την αύξηση των καθαρών αποδοχών, όπως είναι και η εγγύηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα σε μία πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία»

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Πέτσας  απάντησε ότι «συνταγματικό απώτερο όριο των εκλογών είναι η ημερομηνία των εκλογών του 2019, η 7η Ιουλίου», ενώ για τις δημοσκοπήσεις υποστήριξε ότι «οι μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την οργή του κόσμου». 

Για μία μετεκλογική συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Μακάρι ο κ. Ανδρουλάκης να αλλάξει την άποψη που είχε στο παρελθόν, ότι δεν θέλει κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη υποψήφιος στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κούρσα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών συμμετέχει και ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης Κασσελάκης. Πρόκειται για τ...

Συγκίνηση στη Χειμάρρα στην ανακοίνωση του ονόματος του Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (Videos)

Συγκίνηση επικράτησε στη Χειμάρρα έπειτα από την ανακοίνωση του ονόματος του Φρέντι Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Ευχαριστούμε πολύ τον Πρωθυπουργό Κυριά...

Οι Ευρωεκλογές, οι συσχετισμοί και η ανάγκη για επικράτηση της κοινής λογικής λόγων των διεθνών εξελίξεων

Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων τους πιστεύοντας ότι έχουν κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία με τη συμπερίληψη του φυλακισμένου κ...

Φόρτωση άρθρων...