Σαββάτο
01 Απριλίου 2023

Αλλαγή ατζέντας επιδιώκει η Κυβέρνηση, οι μετρήσεις και το κλίμα-μπαρούτι

- Με θετική ατζέντα προσπαθεί να απαντήσει η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, κίνηση που δίνει ανάσες κυρίως σε όσους βρίσκονται στα χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια. Αρκεί βέβαια το μέτρο να εφαρμοστεί, γιατί και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

- Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα γαλάζια στελέχη θα ξεκινήσουν εκ νέου τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα. Η συνταγή αυτή είχε αποδειχθεί ευεργετική στο παρελθόν, αλλά τώρα θα ακολουθηθεί μέσα σε νέες πιο απαιτητικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση τα γαλάζια στελέχη πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν την παράταξη τους, διότι έρχονται εκλογές και η μάχη θα είναι δύσκολη.   

- Οι τελευταίες μετρήσεις έδειξαν ότι η Κυβέρνηση έχει υποστεί φθορά, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να παρατηρείται αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Η διαχείριση τις επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμη για το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν νέα λάθη μέχρι τις εθνικές εκλογές. Η κοινωνία είναι στα κάγκελα, ένα μέρος της εμφανίζεται απογοητευμένο και στριφογυρίζει στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, ενώ οι νέοι εκφράζουν με κάθε τρόπο την οργή τους. Μέσα σ΄ αυτό εκρηκτικό κοκτέιλ η χώρα πορεύεται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.    

- Στις Βρυξέλλες μετατίθεται το ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξετάζοντας βαριά ατζέντα και τις πολυάριθμες προκλήσεις της επόμενης μέρας. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το Κράτος Δικαίου σε συγκεκριμένες χώρες-μέλη, η ετοιμότητα της Ε.Ε. σε θέματα ενέργειας και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα.

- Στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων ηγετών θα βρεθούν και οι σχέσεις Ε.Ε.- Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, δηλαδή του Brexit, αλλά και η δέσμη μέτρων για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2023. Κι όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν διαρκώς τις εξελίξεις γύρω από τραπεζικό σύστημα σε ΗΠΑ και Ελβετία. Στην παρούσα φάση μια νέα κρίση στην Ευρώπη θα ήταν καταστροφική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε πρώτο πλάνο η «γαλάζια» αυτοδυναμία, αναγκαίοι οι περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά

- Κατάλαβαν στο Μαξίμου ότι το αφήγημα της διπλής κάλπης δεν έχει λογική και πλέον τα δίνουν όλα για την πρώτη Κυριακή με κεντρικό σύνθημα την αυτοδυναμία. Η συσπείρωση και του τελ...

ΝΔ για ΣΥΡIΖΑ για βίλα Ραγκούση: Οκτώ αμείλικτα ερωτήματα για το δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

«Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε...

Φόρτωση άρθρων...