Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι...

Παρασκήνιο

Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε από 159 βουλευτές, καθώς στους 158 της Νέας Δημοκρατίας, προστέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιβαρδάς που προέρχεται από τους "Σπαρτιάτες".

Η κίνηση του Μητσοτάκη να μην μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τελικώς ήταν σοφή και φυσικά μελετημένη. Αφενός το θέμα των Τεμπών δεν προσφερόταν για κάτι τέτοιο και αφετέρου, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εγκλωβίζει αυτούς που δεν μπορούν να πουν ναι, αλλά θα μπορούσαν να πουν όχι αν κατέθεταν οι άλλοι πρόταση δυσπιστίας. Και έτσι ακριβώς έγινε.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Επιπλέον, αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έχουν ισχυρούς ανταγωνισμούς μεταξύ τους και η "λυκοφιλία", μόνο πρόσκαιρα και με πολλά... σύννεφα θα μπορούσε να είναι. Φάνηκε από το αλαλούμ με τον Κασσελάκη που είπε ναι, αλλά ζήτησε πρόωρες εκλογές, τις οποίες δεν ζητεί ο Ανδρουλάκης, γιατί θα φάει το... κεφάλι του! Η Νέα Αριστερά τα έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, είναι με την... τρέλα της Κωνσταντοπούλου!

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έγινε ουσιαστικά μια υπόθεση των κομμάτων της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ξεκάθαρα... συριζοφέρνει, καθώς έχει χάσει παντελώς το Κέντρο. Το άγχος του Ανδρουλάκη μετά την απώλεια της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις, μπορεί να τον οδηγήσει σε άστοχες κινήσεις, ενώ φαίνεται ότι ήδη του κάνει μεγάλη ζημιά το κόμμα "Δημοκράτες" του Ανδρέα Λοβέρδου, βασικού αντιπάλου του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Από 'κει και πέρα, η Ελληνική Λύση, οι "Σπαρτιάτες" και η "Νίκη", δεν τους έπαιρνε να κάνουν... μαλαγανιές, στηρίζοντας πρωτοβουλίες της αριστερής πτέρυγας, καθώς, στόχος τους είναι να κρατήσουν όσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους έχουν μετακινηθεί προς αυτούς από τη Νέα Δημοκρατία. κυρίως λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν τον Μητσοτάκη να τοποθετηθεί δυναμικά και να σκίσει... πατσαβούρια. Άφησε ισχυρό αποτύπωμα και μάλιστα με τρόπο αποθεωτικό σε σχέση με τα σενάρια συνωμοσίας και απύθμενης ψευτιάς που διατυπώνουν επί μήνες τα πολιτικά "τρολς" για την τραγωδία των Τεμπών. Εξ ου και το παρατεταμένο χειροκρότημα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο "τρυπούσε" τα αυτιά.

Ήταν χειροκροτήματα όχι υπέρ του αρχηγού που... καθαρίζει, αλλά χειροκροτήματα ανακούφισης για ένα βάρος που τους φορτώθηκε από τους πολιτικούς απατεώνες της αντιπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης μιλώντας ανθρώπινα, έντιμα, ξεκάθαρα, ειλικρινά, μπεσαλίδικα και αφοπλιστικά, ελάφρυνε το βάρος για τη Νέα Δημοκρατία και εξέθεσε τους ανόητους πολιτικούς τυχοδιώκτες, που νόμιζαν ότι θα... ρίξουν την κυβέρνηση!

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να... συντάξουν το κατηγορητήριο με συγκεκριμένες κατηγορίες, στη βάση μη αμφισβητούμενων γεγονότων. Τους έθεσε προ των ευθυνών τους, λέγοντας τους ότι πρέπει να σταματήσουν τα συνθήματα και αν θέλουν να λειτουργήσουν ως... εισαγγελείς, να διατυπώσουν και να τεκμηριώσουν το κατηγορητήριο. Εν ολίγοις, τους είπε ότι η... λογική Πολάκη "να βάλουμε έναν υπουργό στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές", δεν... φτουράει σε μια χώρα με δημοκρατικές δομές, που τυγχάνει να αποτελεί την 20η καλύτερη δημοκρατία του κόσμου.

Ένα προς ένα τα κόμματα που έχουν... εκδώσει καταδικαστική απόφαση για τον Καραμανλή με διαδικασίες... λαϊκού δικαστηρίου, εξετέθησαν. Βέβαια, οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησαν να απαντήσουν στο ελάχιστο για τις δικές τους, κυριολεκτικά εγκληματικές ευθύνες, για τον θάνατο 104 ανθρώπων στο Μάτι. Όπως τους είπε ο Μητσοτάκης το 2019 στην πρώτη επέτειο μνήμης δεν έβαλαν μαύρο πανί έξω από το κτίριο του κόμματος, όπως έκαναν στην Κουμουνδούρου πριν ένα μήνα ("κάρφωμα" με... σαρανταπεντάρα ατσαλόπροκα!).

Οι τύποι αυτοί θέλουν να κατοχυρώσουν ως... επάγγελμα, τη... δραστηριότητα "έμπορος ανθρώπινου πόνου". Άντε να τους χορηγήσει και ΑΦΜ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας. Άντε να τους απαλλάξουμε και από το Τέλος Επιτηδεύματος και τα αντικειμενικά κριτήρια. Ντροπή και μόνο ντροπή γι' αυτούς τους ανεπανάληπτους υποκριτές και υβριστές της κοινής λογικής. Τίποτα άλλο...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...