Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πλειστηριασμοί STOP μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2023, μαίνεται ο ζημιογόνος «εμφύλιος» στο Μαξίμου, και ποιος θα τεθεί επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στην Θεσσαλονίκη

Παρασκήνιο

Όλα δείχνουν πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, που θεωρητικά θα έχει ολοκληρωθεί και ο εκλογικός κύκλος, πλειστηριασμοί stop! 
Αφού η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να παραπέμψει στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση για το κατά πόσο οι εταιρείες διαχειρίσεων κόκκινων δανείων έχουν αρμοδιότητα να εκτελούν πλειστηριασμοί ουσιαστικά «παγώνει» το σύνολο των πλειστηριασμών - για τα δάνεια πριν το 2105 πάντα.
Οι εταιρείες διαχείριση κόκκινων δανείων αναζητούν τρόπους να βγουν από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την εκτέλεση των πλειστηριασμών, ενώ το θέμα φέρεται να έχει προκαλέσει και την παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών. 
Όμως πια Κυβέρνηση στην τελική ευθεία για τις κάλπες, θα τολμούσε να νομοθετήσει ευνοϊκά υπερ των servicers, το… εύηχο επίθετο των «κορακιών» των κόκκινων δανείων;

@ Μόνο ζημιά προκαλεί ο υπόγειος πόλεμος που μαίνεται στο εσωτερικό του Μαξίμου και τα υπό διαμόρφωση νέα κέντρα εξουσίας του, μετά την αποχώρηση του ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ (όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα) Γρηγόρη Δημητριάδη.
Οι διαρροές των αντιμαχόμενων στρατοπέδων στον Τύπο, είναι ιδιαιτέρως ΘΛΙΒΕΡΕΣ και εάν δεν σταματήσουν οι «ενδιαφερόμενοι» τα παιχνιδάκια υποβολιμαίων δημοσιευμάτων, η βλάβη στον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ πιθανώς θα καταλήξει να είναι ανεπανόρθωτη. 
Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Ίσως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.      
 
@ Όλα δείχνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ολοκληρώνει την κοινοβουλευτική θητεία, αφού έχει αποφασίσει – κατά κάποιους τελεσίδικα – να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. 
Στην περίπτωση που αυτή η είδηση επιβεβαιωθεί, είναι πολύ πιθανόν, επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στην Θεσσαλονίκη να είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφού είναι γνωστή η… ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας για την όχι και τόσο καλή δημοσκοπική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος στην συμπρωτεύουσα.    

@ Θετικά αντιμετωπίζει η Ελλάδα την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν για να αναλάβει νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Μάριο Ντράγκι.
Πρόκειται για μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους που μπορεί να οδηγήσει τη συμμαχία σε μια νέα εποχή.
Άλλωστε τα σύνθετα δεδομένα που διαμορφώνονται απαιτούν την τοποθέτηση μιας προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους στο τιμόνι του ΝΑΤΟ.
Η θητεία του Στόλτενμπεργκ έχει πολλές γκρίζες ζώνες. Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ διατηρεί προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία και παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου για τις προκλήσεις του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα.
Αντίθετα ο Μάριο Ντράγκι που διατέλεσε επικεφαλής της ΕΚΤ στην πιο δύσκολη περίοδο, καθώς και πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι ευρωπαϊστής και πολέμιος των καθεστωτικών πρακτικών.

@ Στην Κουμουνδούρου περίμεναν πολλά από τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αφού πίστευαν ότι η πανδημία και η αναταραχή που επικρατεί γενικώς στον ιατρικό κόσμο, σε συνδυασμό με τη φθορά που έχει, ως δημόσιο πρόσωπο και ως περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης, θα ήταν αρκετά ώστε να πάει πολύ καλά το «Αγωνιστικό Μέτωπο» -ήτοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι γιατροί. Όμως, ο Πατούλης αποδείχθηκε... πολύ σκληρός για να πεθάνει, αφού ο συνδυασμός του οποίου ηγείται έπιασε αυτοδυναμία, ξεπερνώντας ελάχιστα το 50%! Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου δεν «είδαν» πίσω από αυτό το αποτέλεσμα την ανθεκτικότητα του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Συλλόγου, αλλά την αποδοκιμασία του ιατρικού κόσμου στην γραμμή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία. Τώρα, για το ποια γραμμή, η στήλη θα σας γελάσει και δεν το θέλει: στην Κουμουνδούρου, οι απόψεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες: κάποιοι λένε ότι «πληρώνουμε την ηπιότητα του Ξανθού», άλλοι ότι «μας έκαψε ο Πολάκης και οι αντιεμβολιαστικές του κορόνες». 

@ Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να  εκπροσωπεί το κόμμα του σε σημαντικές συναντήσεις, που γίνονται πολύ τακτικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω του ότι ήταν πρώην ΥΠΕΞ.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν του επιτρέπει να έχει την παρουσία που θα ήθελε στις γειτονιές του Βόρειου Τομέα, με αποτέλεσμα να στέλνει συνεργάτες του να απευθύνουν χαιρετισμούς. 
Ο ίδιος, πάντως, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβει ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, όπου ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.
Λέτε τελικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να προτιμήσουν αυτούς που βλέπουν τακτικότερα και δεν ενδιαφέρονται για την υψηλή πολιτική, αλλά για τα προβλήματα τους.
Λέτε, γιατί του έχουν και πολλά φυλαγμένα με την προσωπική διαφορά, που τους πετσόκοψε τις συντάξεις…

@ Ο τουρισμός πήγε πολύ καλά φέτος και έως το τέλος Αυγούστου, κινήθηκε πάνω από τις προσδοκίες. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι μόνο τον Αύγουστο, οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης έβαλαν στα ταμεία τους "ζεστό" χρήμα, περίπου 1,9 δισ. ευρώ! Η αύξηση του τζίρου κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, δείχνει αν μη τι άλλο, ότι αρκετές επιχειρήσεις έβαλαν... λίπος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Κάποιοι θα κρατηθούν όρθιοι, κάποιοι άλλοι θα μπορέσουν να μειώσουν τις οφειλόμενες δόσεις προς Δημόσιο και τράπεζες, ενώ κάποιοι άλλοι, δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν. Οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία δείχνουν ότι για πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις, δόθηκε το "φιλί της ζωής". Όμως, αυτό δεν αρκεί, καθώς η επόμενη χρονιά έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις και μάλλον λίγοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Και κάπου εκεί αρχίζει το δράμα, το οποίο θα είναι μεγάλο, αν η κυβέρνηση δεν κινηθεί εγκαίρως, ώστε να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

@ Ο πόλεμος του σφαγέα Πούτιν συνεχίζεται αμείωτος, ενώ οι τιμές της ενέργειας δείχνουν την τελευταία περίοδο σημάδια αποκλιμάκωσης. Η μεγάλη υποχώρηση του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας συνδέεται με το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει μεγάλα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα οποία ωστόσο, αν μας βρει ο... κακός μας ο καιρός, τότε δεν θα υπάρχουν και η τιμή του, θα εκτιναχθεί και πάλι. Από την άλλη πλευρά, οι κεντρικές τράπεζες έχουν βρει ως... αντίδοτο στον υψηλό πληθωρισμό, τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο, το τίμημα θα είναι μια σοβαρή επιβράδυνση της ανάπτυξης ή και ύφεση στην παγκόσμια οικονομία. Και τότε θα χάνονται θέσεις εργασίας, θα μπαίνουν λουκέτα σε εταιρείες και πάει λέγοντας. Αν δεν σταματήσει το ταχύτερο ο πόλεμος και δεν μαζευτεί ο Πούτιν, ας μην περιμένουμε και πολλά πράγματα. Το 2023 και το 2024 θα είναι ούτως ή άλλως δύο πολύ δύσκολα χρόνια, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το σκηνικό... 

@ Ολοκληρώθηκε με πλήρη κάλυψη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. συνολικού ποσού €98,7 εκ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η τράπεζα αλλάζει σελίδα και αποκτά νέα δυναμική.  
Η διοίκηση ης Παγκρήτιας με τον επιτυχή σχεδιασμό της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τις συντονισμένες ενέργειες υλοποίησής της, πέτυχε την ευρεία συμμετοχή επενδυτών και το στρατηγικό ενδιαφέρον ενός νέου επιχειρηματικού πυλώνα στην Ελλάδα, από τον οποίο αντλήθηκε το σύνολο των κεφαλαίων.
Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της Τράπεζας με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38% που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας. Οι νέοι μέτοχοι Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, με την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση υπό τον Αντώνη Βαρθολομαίο και στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...